ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Καθεστώς Αγίου Όρους. Κρατικές Επιχορηγήσεις και το Άρθρο 105 παρ.1.- Η κρυμμένη Πύλη για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας


Σύμφωνα με το άρθρο 105 παρ. 1 του Συντάγματος που ισχύει σήμερα "Όλοι όσοι μονάζουν σ' αυτό αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.""
Μήπως παρατηρείτε μια τεράστια πύλη για νομιμοποίηση και είσοδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη αλλοδαπών οι οποίοι με μοναδικό προσόν την ιδιότητα του"δόκιμου μοναχού" γίνονται "χωρίς καμία διατύπωση"  Έλληνες και Ευρωπαίοι. Εάν τώρα το "μετανιώσουν" και δεν θέλουν να συνεχίσουν ως μοναχοί, με άλλα λόγια εάν κάνουν τη όποια δουλειά τους, στο τέλος τους μένει η Ελληνική Ιθαγένεια.
Η Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία για το συγκεκριμένο καθεστώς προτείνει:
Άρθρο 105, παράγραφος 1....... Όλοι οι μη Ευρωπαίοι Πολίτες “Ορθόδοξοι Χριστιανοί” που επιθυμούν να μονάσουν σ' αυτό, μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι και μετά από αίτηση της διοικητικής αρχής του “Αγίου Όρους” προς τις υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας, μπορούν να αποκτήσουν προσωρινή άδεια παραμονής 12μηνης διάρκειας με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης μέχρι και τρία συνεχόμενα έτη. Η άδεια ισχύει αυστηρά και μόνο για τα όρια της “Ιερής Κοινότητας”. Με την πρόσληψή των ως μοναχοί, τακτικά και ενεργά μέλη της “Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους”, και μετά από αίτηση τους προς τις υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας, λαμβάνουν 12μηνη άδεια παραμονής με  ισχύει στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, ενώ με προϋποθέσεις και για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ’ αυτούς δίδεται η δυνατότητα ανανέωσης της άδειας παραμονής των από τις υπηρεσίες της Ελεύθερης Ελληνικής Πολιτείας με την συγκατάθεση της “Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους” για όσο αυτοί παραμένουν τακτικά και ενεργά μέλη της “Ιεράς Κοινότητας”.

Αυτά και ο Θεός βοηθός.
Σχετικά τώρα με τις επιχορηγήσεις:
΄΄Με την   ετήσια επιχορήγηση του Ελληνικού κράτους στις Μονές του Αγίου όρους καλύπτονται πάγιες ανάγκες τους,όπως η συντήρηση τους και τα τεράστια έξοδα φιλοξενίας των επισκεπτών,ημεδαπών και αλλοδαπών που ετησίως ξεπερνούν  τις 400.χιλ  αφού κάθε μέρα κατά μέσο όρο η κάθε Μονή φιλοξενεί περί τους 40 προσκυνητές. Οι περισσότερες Μονές συντηρούνται από αυτή την επιχορήγηση καθώς αποτελεί το μοναδικό εισόδημα τους.΄΄εξηγεί στο agioritikovima.gr ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους κ.Αρίστος Κασμίρογλου με αφορμή πρόσφατα δημοσιευματα που επέκριναν την εν λόγω ενίσχυση των Μονών της Αθωνικής πολιτείας (2.250.000 εκατομμυρίων) από τα κρατικά κονδύλια.

Για το που πάνε και από πόσα και άλλες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε το blog http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου