ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ....ΕΚΠΛΗΞΗ !!!!


Πριν από 6.000 χρόνια, ο άνθρωπος γνώριζε τη διαδικασία της παραγωγής κρασιού, όπως καταδεικνύει η συναρπαστική ανακάλυψη αρχαιολόγων στην Αρμενία.
Σε σπήλαιο κοντά στα σύνορα με το Ιράν, ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος ’ντζελες ανακάλυψε το αρχαιότερο, όπως λέει, οινοποιείο του κόσμου. Λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στην «Επιθεώρηση της Αρχαιολογικής Επιστήμης», ωστόσο σύμφωνα με όσα οι ίδιοι δήλωσαν σε ξένα μέσα ενημέρωσης, βρήκαν μεταξύ άλλων μία μεγάλη λεκάνη βάθους ενός μέτρου, η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιούνταν ως πατητήρι, καθώς και δοχεία και ένα κύπελλο με υπολείμματα σταφυλιού και κρασιού, δίπλα μάλιστα σε νεκροταφείο, μέσα στην ίδια σπηλιά.

Ομάδες αρχαιολόγων έχουν ανακαλύψει σε ολόκληρο τον κόσμο αντικείμενα και απολιθώματα που καταδεικνύουν ότι οι αρχαίοι γνώριζαν τη διαδικασία της οινοποιίας. Για παράδειγμα, σε τάφο ηλικίας 5.100 ετών που βρέθηκε στην Αίγυπτο και ο οποίος αποδίδεται στο βασιλιά Σκορπιό, αρχαιολόγοι είδαν πήλινα δοχεία με υπολείμματα ενός κιτρινωπού υγρού, που μετά από αναλύσεις αποδείχθηκε πως ήταν κρασί.
ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ 9 - ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου