ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ. ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ





του Γιάννη Αλήθεια


Όταν δύο άνθρωποι που δεν γνωρίζονται προτείνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα σημαίνει ότι είναι σωστό.


Στο http://www.forum.spitha-kinima.org υπάρχει στη
Θεσσαλονίκη – η Ομάδα Οικονομικών με τις Προτάσεις των. Ανάμεσα σε αυτές βρήκα τις προτάσεις του Μανώλη Δελή οι οποίες είναι δημοσιευμένες στο http://www.scribd.com/
ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΛΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Εθνικές Ανταλλακτικές Αξίες

Το Ευρώ πρέπει να παραμείνει το χρήμα των εξωτερικών μας συναλλαγών.
 Όμως πρέπει να ασκήσουμε την εθνική οικονομική μας πολιτική με ελευθερία και  σε συνεργασίααξιοπρεπείας  με τους '' ετέρους'' μας.Προτείνεται  λοιπόν Εθνική Ανταλλακτική Αξία (ΕΑΑ) χρηματική ή άλλη, μόνο για εσωτερική χρήση,
ίση καθ' όλα με το ευρώ και απολύτως ανταλλάξιμη με αυτό, 1 μονάδα ΕΑΑ =1 ΕΥΡΩ  και με ίδια υποδιαίρεση (100) αλλά περισσότερον έγκυρη (fiat) από αυτό, διότι η έκδοσιςτης θα έχει εγγύηση τις αντικειμενικές αξίες ισόποσης κρατικής περιουσίας. Η έκδοσις της ΕΑΑ θαγίνεται από νέο οργανισμό (τράπεζα) με ελεγκτή την βουλή και πιθανό πρόεδρο τον πρόεδρο τηςΔημοκρατίας ως έτερο εγγυητή και η διάθεση της ΕΑΑ θα γίνεται μέσω ΤΤ και ΑΤΕ με τηνπροϋπόθεση ότι παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο.'Ομως , σύμφωνα  με την πρακτική κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών ( fractional reservebanking ) του διεθνούς τραπεζικού συστήματος η εκδοθείσα αξία ΕΑΑ δεκαπλασιάζεται δανειζόμενη . Τα δάνεια αυτά θα δίνονται σε τράπεζες, σε ιδιώτες, σε επενδυτές μόνο για ανάπτυξηαλλά με εγγυήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων ή άλλων σταθερών εγγυημένων αξιών.Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πληρώνονται σε ΕΑΑ που υποχρεωτικά αντιστοιχεί σείση με το ευρώ αξία για τις όποιες αγορές τους στο εσωτερικό,όπως και οποιουδήποτε άλλου στηνΕλληνική επικράτεια.Το ΤΤ και η ΑΤΕ ανταλλάσσουν  ΕΑΑ σε ΕΥΡΩ γιά ταξίδια ή πληρωμές στό εξωτερικό χωρίςχρέωση. Οι υπόλοιπες τράπεζες καθώς επιθυμούν.Οι δανειακές ανάγκες της χώρας μειώνονται απίστευτα και πιθανώς να καλυφθούν από τοναυτιλιακό,τουριστικό και εξαγωγικό συνάλλαγμα.Αν ο κάτοχος των ΕΑΑ κατανοήσει ότι κατέχει μερίδιο κρατικής περιουσίας ή άλλης εγγυημένηςαξίας δεν φοβάται τίποτα και δεν την ανταλλάσσει με ΕΥΡΩ.Μετά από δανεισμό γιά την κατάλληλη ανάπτυξη οι αρχικές ΕΑΑ της εγγύησης με κρατικήπεριουσία φυλάσσονται, ώστε αυτή να παραμείνει άθικτη.

Παράλληλα με τον Δελή, κι εδώ είναι το ωραίο, ο  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ προτείνει
Πρόταση για διέξοδο από το αδιέξοδο του προβλήματος χρηματικών ροών του Ελληνικού Δημοσίου Αυτή η πρόταση είναι δημοσιευμένη στο www.john-truther.blogspot.com

Κυρίες και Κύριοι,
Η κυρίως ανάπτυξη στην Ελλάδα μέχρι σήμερα προέρχεται είτε από την κατανάλωση, είτε από την οικοδομή, είτε από τα Δημόσια έργα ή και από τις βαριές μας βιομηχανίες - Υπηρεσίες μέσω του Τουρισμού και η Ποντοπόρος Ναυτιλία.
Με το "μνημόνιο" παίζουμε τα "ρέστα μας". Ως ένα απλός πολίτης που 32 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά και ακαδημαϊκά με την έννοια ΧΡΗΜΑ, Λογαριασμοί και Τράπεζες, σας στέλνω ένα μήνυμα, χωρίς χρέωση, μήπως και μέσω της Ανάπτυξης (Να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά) ξεχρεώσουμε και αφήσουμε τους "φίλους εταίρους με ανοιχτό το στόμα" και γιατί όχι να το εφαρμόσουν και στις πατρίδες τους.
Χρησιμοποιούμε τα όπλα που έχουμε, ήτοι το Σύνταγμα και την Τεχνολογία. Χρησιμοποιούμε επίσης τη γνώση των τραπεζών όχι για να υποστηρίξουμε πίσω από την κάλπικη έννοια της ελεύθερης διακίνησης του χρήματος το ξέπλυμα τους, αλλά για να σώσουμε την Ελληνική Οικονομία.
Σύνθημα μας " ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ  - ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Ιδού λοιπόν η πρόταση.
Προτείνεται πλήρης ψηφιοποίηση όλων των συναλλαγών και την μετατροπή του Ευρώ από Χαρτονόμισμα σε Ηλεκτρονικό Χρήμα, όπου η κάθε συναλλαγή θα γίνεται με τον μοναδικό Αριθμό Μητρώου του κάθε συναλλασσόμενου (δεν είναι απαραίτητη η κάρτα εάν γνωρίζουμε τον αριθμό μας και τον κωδικό συναλλαγών, άρα ούτε "θηρίο" ούτε "666" κλπ αριθμολαγνείες. Παράλληλα θα γίνεται άμεση παρακράτηση των όποιων φόρων και τελών από την συναλλαγή ενώ σε όποιες συναλλαγές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως νόμιμες θα επιβάλλεται άμεση εφάπαξ φορολογία πχ 50 ή 60%.  (Ναι σωστά το καταλάβατε, το ποσοστό αυτό είναι το κόστος νομιμοποίησης των παράνομων κεφαλαίων. Σήμερα αυτό είναι 5% με 10% ή και καθόλου). Μισθοί κλπ καταβολές θα περιλαμβάνουν και τις εισφορές και την προκαταβολή φόρου Μισθωτών & άλλων Υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο μηδενίζεται η Φοροδιαφυγή και Εισφοροδιαφυγή και η εξαφάνιση του ελλείμματος είναι θέμα χρόνου. Ο κίνδυνος που υπάρχει από την πιο πάνω πρόταση είναι να μην έχουμε άμεση ανάπτυξη καθώς και ότι αυτό θα πάρει καιρό και εμείς (η Ελλάδα) βιαζόμαστε.
Προτείνεται λοιπόν η δημιουργία ενός παράλληλου ηλεκτρονικού νομίσματος με την ονομασία «Μονάς - Μονάδα» με ισοτιμία 1Μονάδα=1Ευρώ αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση.
Είναι ηλεκτρονικό νόμισμα που το διαχειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος ή άλλη 100% Δημόσια Τράπεζα. Όλες οι πληρωμές του δημοσίου με την ευρύτερη έννοια θα γίνονται σε Μονάδες (Δημόσιοι κλπ υπάλληλοι, δημόσια έργα, συντάξεις παλαιών συνταξιούχων κλπ) με την ιδιαιτερότητα ότι τα εισοδήματα αυτών από ΜΟΝΑΔΕΣ θα είναι και αφορολόγητα. (Δεν καταλαβαίνω να με πληρώνει το δημόσιο 100 και να μου παίρνει 10, αντί να μου δίνει 90 ή και 92 καθώς δεν θα υπάρχει κίνδυνος απάτης ή φοροδιαφυγής.)
Επειδή όμως έχουμε ελεύθερη διακίνηση χρημάτων, στην περίπτωση που κάποιος θα θελήσει να μετατρέψει (νομισματικά) τις μονάδες που έχει σε Ευρώ η σχέση θα είναι 1=1 αλλά όχι και αφορολόγητη. Τα Ευρώ που θα λάβει θα έχουν εφάπαξ φορολογία π.χ 40% ποσό το οποίο θα παρακρατείται κατά την συναλλαγή.
Οι ΜΟΝΑΔΕΣ εντός της Ελλάδος θα έχουν την ίδια αγοραστική αξία με το νόμισμα Ευρώ και τα κέρδη των επιχειρήσεων από τις πωλήσεις σε ΜΟΝΑΔΕΣ, όσο θα διατηρούνται ΜΟΝΑΔΕΣ,  θα υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος ύψους 5% σε σχέση του π.χ 20% από Ευρώ.
Η κυκλοφορία των μονάδων θα γίνεται και από τις εμπορικές τράπεζες με την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος. Με μονάδες επίσης θα μπορούν να αμείβονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργάτες με φορολογική αντιμετώπιση όπως αυτή των δημοσίων υπαλλήλων με την προϋπόθεση ότι ο εργοδότης θα πρέπει να καταβάλει σε Ευρώ για τη χρήση των μονάδων μισθοδοσίας ένα ποσοστό 5% επ' αυτών. Εάν δεν έχει και θέλει να αγοράσει, καταβάλλοντας ΕΥΡΩ και 5% μπορεί να το κάνει αυτό.  
Αυτά τα απλά και ολίγα έτσι για αρχή.

Η κατάθεση της ιδέας είναι παράλληλα πρόσκληση και Πρόκληση. 
Θα δυσανασχετήσουν και θα δαιμονοποιήσουν τη πρόταση όλοι αυτοί που "αμείβονται μαύρα & παράνομα" εις βάρος του Ελληνικού Λαού. (Φακελάκια, Παππάδες και Δεσποτάδες, Γρηγορόσημα, Επαιτεία, Λαδώματα, Μίζες κλπ καλοπιστικά της τσέπης των κρατικοδίαιτων και κρατούντων τη κάθε είδους θέση-εξουσία)  
Δεν θα έχουν λόγω ύπαρξης όλοι οι παρανόμως απασχολούμενοι που "δουλεύουν" τοις μετρητοίς και τα στέλνουν τα χρήματα στις χαμένες πατρίδες τους και στους φορολογικούς παραδείσους.
Θα έχουμε ελεύθερη αλλά όχι παράνομη διακίνηση κεφαλαίων.
Το ότι μπορεί να ξέρουν τι φέτα ή τι λάδι ή τι ρούχα και από που τα αγοράζω πιστεύω ότι δεν θα μας πολυαπασχολεί αν το συγκρίνουμε με το να μη μπορώ να πάρω τίποτε από όλα αυτά. Εξάλλου τόσα χρόνια με τις πιστωτικές κάρτες που έχουν αυτή τη πληροφόρηση δεν νομίζω να πάθαμε τίποτε.

Σ.Σ. 1.Απέναντι στην διεθνή κοινότητα ο αριθμός των "μονάδων" που θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος σε Ευρώ θα είναι το 60% καθώς η νομισματική σχέση τους λόγο της ειδικής φορολογία τους θα είναι 100 μονάδες=60 Ευρώ.(εάν θα είναι 40% φορολογία)

      2. Η μεγάλη διαφορά με τις νομισματικές προσπάθειας της "σταθερής ισοτιμίας" είναι ότι οι "ΜΟΝΑΔΕΣ" ΜΕΝΟΥΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Το να "φύγουν" δεν θα απαγορεύεται, απλά  θα έχουν π.χ. 40% "κόστος" για να μπορούν αυτοί που μένουν πίσω να περνάνε καλά και να μη θεωρούνται τα κορόιδα της παρέας.

Λοιπόν τι λέτε? Η μία είναι τυχαία, οι δύο σύμπτωση. Εάν βρεθεί και τρίτη θα είναι είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου