ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τρεις λέξεις ένα νόημα. Αρχές - Αξίες - Ιδανικά => ΗΓΕΤΗΣ

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!! Χρήστος Φραντζανάς .

του Γιάννη Αλήθεια - www.john-truth.gr
Η έλλειψη ηγέτη οδηγεί και στην έλλειψη και απαξίωση των Αρχών, Αξιών και Ιδανικών ενός Λαού

Ηγέτης. Αυτός που ηγεμονεύει δηλαδή αυτός που κυβερνά και ηγείται, ήτοι αυτός που είναι διορατικός και αρχηγός.

Πρόκειται για μια προσωπικότητα με ΑΡΧΕΣ. Μια προσωπικότητα με γνώση των θεμελιωδών κανόνων που διέπουν το τμήμα του επιστητού. Αυτό σημαίνει ότι η προσωπικότητα αυτή ως Κυβερνήτης και Άρχων, έτοιμος να ξεκινήσει μία πορεία στην οποία θα λάβουν μέρος και άλλοι, θα πρέπει να γνωρίζει καλά αυτό που πάει να κάνει, ενώ παράλληλα να θεωρείται από τον λαό ότι είναι ικανός να χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση την οποία αποδεδειγμένα κατέχει από επιμέλεια και σπουδή. 

Πρόκειται για μια προσωπικότητα με ΑΞΙΕΣ. Είναι αυτή η προικισμένη και ταλαντούχα προσωπικότητα η οποία θα μπορεί να άγει δηλαδή να οδηγεί, να καθοδηγεί, να κατευθύνει και να πορεύεται, θεωρούμενη ως προσωπικότητα με άξια ικανή να προκριθεί και να ανταμειφτεί για τους κόπους της προς το λαό και η οποία θα μπορεί να τύχει της μεγαλύτερης δυνατόν εκτίμησης και της υπόληψης του λαού. 

Πρόκειται για μια προσωπικότητα με ΙΔΑΝΙΚΑ. Μια προσωπικότητα με στοιχεία που θα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπο ήτοι ως ένα ιδανικό παράδειγμα προς μίμηση. Μια προσωπικότητα με ιδέες μέσω των οποίων θα μπορεί να προσδιορίζεται η αληθινή ουσία των όντων. 
Όταν ο διοικητής-πρωθυπουργός κλπ δεν είναι Ηγέτης, άρα και πόλος έλξης και επιρροής του λαού του, είναι φυσικό τόσο ό ίδιος όσο και οι υφιστάμενοι του, και ο λαός, να άγονται και να φέρονται από τρίτους και τις περισσότερες φορές ξένους πόλους έλξεις και επιρροής προς το συμφέρον τους και να καθίστανται ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ.

Νομίζω ότι τώρα μπορούμε να καταλάβουμε τη διαχρονική δουλοπρέπεια όλων αυτών που κυβέρνησαν την Ελλάδα και την ανάγκασαν σε υποτέλεια λέγοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
 "Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας" 1945 από τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Κανελλόπουλο στον Αμερικανό Στρατηγό Βαν Φλιτ  κατά την άφιξη του τελευταίου στο αεροδρόμιο των Αθηνών, προκειμένου να αναλάβει την αρχηγία του Ελληνικού Στρατού στον εμφύλιο πόλεμο.
"Ανήκωμεν εις την Δύση" του Πρωθυπουργού + Κων/νου Καραμανλή 
"Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής" του Πρωθυπουργού Κων/νου Σημίτη ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου μετά την κρίση στα Ίμια.
Αλλά και άλλων εκφράσεων-πιστεύω οι οποίες οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση των ανωτέρω αναφερόμενων εννοιών ΑΡΧΕΣ-ΑΞΙΕΣ-ΙΔΑΝΙΚΑ όπως μεταξύ άλλων:
“Οι πολιτικοί δεν πάνε φυλακή αλλά στα σπίτια τους”  + Κων/νος Καραμανλής 
“ Δεν χάλασε ο κόσμος να κάνει και ένα δώρο στον εαυτό του” + Ανδρέας Παπανδρέου για μίζες που είχε πάρει ο Πρόεδρος των Ελληνικών Διυλιστηρίων.

Ζητείται Έλλην Ηγέτης.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου