ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΡΕΝΤ (Spread) ;;;;;;;;;;;;

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!
Χρήστος Φραντζανάς .
 
Ακούμε για πτώση ή άνοδο των σπρέντ....Σπρέντ....Τι είναι τούτο απορεί κάποιος που δεν γνωρίζει και είναι πολλοί αυτοί ,όχι πως είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν οι άνθρωποι, απλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι εστί σπρέντ δίοτι έχει να κάνει με την οικονομία άρα και με όλη μας την ύπαρξη στον πλανήτη γη!!!!!!!!!!!
Με λίγα λόγια σας εξηγούμε ώστε να μη σας "πουλάνε μαγκιά ", οι δήθεν ............παντογνώστες !!!!!!!!!
Το Spread ουσιαστικά μετράει την διαφορά μεταξύ δύο πραγμάτων ή δύο τιμών.
 
Παράδειγμα : 
 
Στην  περίπτωση της Ελληνικής οικονομία και της τρέχουσας επικαιρότητας, το ΣΠΡΕΝΤ ,  αναφέρεται στην διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα σε σχέση με τα επιτόκια που πληρώνει η Γερμανία για τον δικό της δανεισμό.
Για παράδειγμα, αν η Γερμανία δανείζεται με 3% επιτόκιο και η Ελλάδα με επιτόκιο 6%, τότε: 6-3=3, δηλαδή το spread είναι 300 μονάδες βάσης.
Σας δίνουμε ώς παράδειγμα τη " φίλη " Γερμανία για 2 λόγους !!!
Ο πρώτος γιατί πλέον με αυτούς έχουμε να λογαριαστούμε κι ο δεύτερος διότι  η Γερμανία έχει επιλεχθεί ως η πιο σταθερή και ισχυρή οικονομία στην ευρωζώνη!!!!!!!!!!!!
Αυτό είναι το σπρέντ που ακούμε στα κανάλια κι όλο αναβοκατεβάινει .....ζαλίζοντας μας !!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου