ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Στο 3,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο !!!!!!!!!!!!!!

Για γέλια και για κλάματα !!!!!!! Το 3,9 % δείχνει την κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει ως λαός .
Επίσης καταδικνύει την εξευτελιστική κατάσταση ,τις  στερήσεις και τα ...άδεια πλέον προτοφόλια .
Το καλάθι της νοικοκυράς μέρα με τη μέρα μικραίνει δίχως να περιέχει ακόμη και τα απολύτως αναγκαία .
Οι " Πολιτικές Σκέψεις", αναμένουν την υποσχόμενη απο την Κυβέρνηση διέξοδο απο την κρίση αλλά κυρίως τις ξένες επενδύσεις που θα διασφαλίσουν θέσεις εργασίας και μια καλύτερη διαβίωση .


Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ !!!!!!!!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !!!!!!
ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ !!!! (κι ας το αρνούνται κι ας δίνουν γραμμή στα Μ.Μ.Ε, να μην αναφέρεται η έκφραση κατοχή !!!!!


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Απριλίου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2010, προκύπτει αύξηση 3,9%, έναντι αύξησης 4,8%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με το Μάρτιο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,6%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 10 – Απριλίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 09 – Απριλίου 10, παρουσίασε αύξηση 5,0%, έναντι αύξησης 1,9%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 3,9% το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2010, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές :

Από τις αυξήσεις των δεικτών :

*** Κατά 2,7% της ομάδας " Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά.

*** Κατά 11,6% της ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός ", λόγω αύξησης των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.

*** Κατά 2,6% της ομάδας " Ένδυση και υπόδηση", λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

*** Κατά 9,4% της ομάδας  "Στέγαση ", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης και του φυσικού αερίου.

*** Κατά 1,2% της ομάδας "Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες ", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.

*** Κατά 8,3% της ομάδας "Μεταφορές ", λόγω αύξησης των τιμών στα είδη : καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας και των τιμών των αυτοκινήτων.

***Κατά 2,3% της ομάδας "Επικοινωνίες "
, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

*** Κατά 0,3% της ομάδας " Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες ", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : βιβλία-εφημερίδες-περιοδικά-γραφική ύλη-σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστές.

*** Κατά 0,2% της ομάδας "Εκπαίδευση ", λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων .

*** Κατά 0,8% της ομάδας " Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ". λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών : φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

*** Κατά 3,4% της ομάδας " Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων, των ειδών ατομικής φροντίδας και των κοσμημάτων-ρολογιών.

Από τη μείωση του δείκτη :

Κατά 1,2% της ομάδας "Υγεία ", λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες και στις ιδιωτικές κλινικές.
Από τα 46 βασικά προϊόντα και υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο καλάθι τιμών της ΕΛΣΤΑΤ μειώσεις τιμών κατεγράφησαν τον Απρίλιο στα φάρμακα (-17,3%), στα τέλη κυκλοφορίας - διόδια (-8,6%), στα έξοδα ξενοδοχείων (-5,2%), στους υπολογιστές (-2,7%) και στα αυτοκίνητα (-0,7%).
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 0,6% το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2011, προήλθε από τις ακόλουθες αυξήσεις των δεικτών:


- Κατά 1,0% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ", λόγω αύξησης , κυρίως, των τιμών στα φρούτα νωπά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, αρνί και κατσίκι (νωπά), ελαιόλαδο.

-Κατά 2,7% της ομάδας " Ένδυση και υπόδηση ", λόγω επαναφοράς των τιμών των ειδών ένδυσης και υπόδησης (υπόλοιπο εκπτώσεων) στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις.

- Κατά 0,7% της ομάδας " Στέγαση ", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στο πετρέλαιο θέρμανσης.

- Κατά 0,8% της ομάδας "Μεταφορές ", λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνης) και των εισιτηρίων των πλοίων.

- Κατά 0,3% της ομάδας " Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ", λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των ειδών ατομικής φροντίδας.

Κάποιοι ΠΡΕΠΕΙ να ΦΥΓΕΤΕ απο τη ΧΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου