ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ν.Α.Τ.Ο -ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ.

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!


Γράφει η Stella Kladi
 
Άρχισαν τα όργανα στο Ψευδοκράτος με τους εθνικιστές του να προχωρούν σε συγκεντρώσεις και να απαιτούν τα πάντα .

 Κόπηκαν βλέπετε τα κονδύλια απο την Άγκυρα και τώρα ψάχνουν λύσεις ώστε να εδραιωθούν και να επεκταθούν οικονομικά σε πρώτη φάση !!!Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.
 Η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Κύπρο να αποκτήσει αυτονομία και λόγο σε οτιδήποτε, πόσο δε μάλλον στο ζήτημα της μείζονος ασφάλειας της Ευρώπης. Η θέση της Άγκυρας είναι παλιά και δεδομένη.
Αλλά η θέση της αυτή μπορεί εύκολα να καταλήξει «μπούμερανγκ» εάν εκτεθεί με μία δική μας ευρηματική στρατηγική, ως αδιάλλακτη και ως υπαίτια για τη μη υλοποίηση μιας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας που ευλογείται από Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Μόσχα.
Η πολιτική Χριστόφια  , έναντι του ΝΑΤΟ ,  κατ εμέ είναι ως ενός σημείου λανθασμένη .
Ο "κόκκινος "  Χριστόφιας δεν πρόκειται να προσεγγίσει θετικά την οποιαδήποτε σχέση τού ΝΑΤΟ με την Κύπρο.

Χριστόφιας και ΑΚΕΛ έναντιον του ΝΑΤΟ.

 Για κάποιους Ακαδημαικούς ,  αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και είναι η τελευταία άμυνα ενός ορθόδοξου κομμουνιστικού κόμματος ενάντια σε έναν κατ’ εξοχήν ηγεμονικό οργανισμό.Δεν είναι μυστική η έλλειψη εμπιστοσύνης του Χριστόφια προς τη Νατοική Συμμαχία την ώρα που και η Τουρκία είναι μέλος και κρατά υπό κατοχή τη μισή Κύπρο.
Τον δικαολογώ και συμμερίζομαι τις απόψεις και θέσεις του.

Διαφωνώ μόνο στην δικαιολογημένη  αδιαλλαξία του γιατί και ιστορικά να του εξετάσουμε , τα μέλη - κράτη του ΝΑΤΟ , ίσως κάποτε αλλάξουν γραμμή.
Μη ξεχνάτε το θρησκευτικό ζήτημα . Η πλειοψηφία των μελών - κρατών του ΝΑΤΟ είναι Ορθόδοξοι και Παπικοί.Η Τουρκία μουσουλμανική.
Μέγα Ιστορικό παράδειγμα οι Σταυροφορίες !!!!

Σαφέστατα συμφωνώ με την πολιτική Χριστόφια , η όποια αίτηση της για συμμετοχή, ακόμη και στον νατοϊκό Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, θα σήμαινε ιδεολογική αυτοακύρωση και θα προκαλούσε σοβαρούς τριγμούς στο ενωμένο ΑΚΕΛ το οποίο χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ  ως ιμπεριαλιστικό οργανισμό κι ελεγχόμενο απο Η.Π.Α- ΓΑΛΛΙΑ- ΑΓΓΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ κ ΙΤΑΛΙΑ.
Ο Χριστόφιας δεν ξεχνά , πως μέσω ΝΑΤΟ επιχειρήθηκε η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια κατάλυσης του κυπριακού κράτους το 1964.
Ο Χριστόφιας δεν ξεχνά πως μέσω του νατοϊκού «Σχεδίου Προμηθέας»  έγινε δυνατή η υλοποίηση του χουντικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου στην Ελλάδα που οδήγησε, μαθηματικά, στο άλλο προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Κύπρο.Επίσης την προδοτική στάση με τις επιδρομές στην Ορθόδοξη Σερβία το 1999 !!!!!!!!!
Τότε, στην επιδρομή κατά της Σερβίας, το ΝΑΤΟ δεν λειτούργησε ως μια συμμαχία αλλά ως μία οργανωμένη συμμορία.Μια συμμορία που με τις "έξυπνες " βόμβες δολοφονούσε αμάχους και μετά δήλωνε συγνώμη έγινε λάθος !!!!! Ένα λάθος που δεν έγινε μόνο μια φορά !!!!!!!

Ο ρόλος της Ρωσίας και οι θέσεις του Κρεμλίνου ξεκάθαρες.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει , ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας εάν το ΝΑΤΟ, πέραν των διακηρύξεών του, θεωρεί διά των πράξεών του τη Ρωσία ως απειλή. Μία τέτοια πράξη θα είναι η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος SΜ-3, με συστήματα ραντάρ (πιθανόν στην Τουρκία) που θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μέσα στην Ρωσία, πέραν της οροσειράς των Ουραλίων.
Η θέση μου είναι τώρα που έχει "ξυπνήσει " η κόκκινη ''Αρκούδα", Ελλάδα και Κύπρος να συνεργαστούν αποκλειστικά με τη Ρωσική Κυβέρνηση και να χαρακτεί μια κοινή πολιτική εξωτερική γραμμή ώστε το Αμερικανο- κρατούμενο ΝΑΤΟ να έχει ισχυρό αντίβαρο κι όχι το μονοπώλιο !!!
Η οικονομική κρίση έχει " συντρίψει " την Ελλάδα και ίσως η στροφή προς τη Ρωσία δώσει λύσεις που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον Ελληνικό λαό !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου