ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

'Ωρα μηδέν για τον τεως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.Αλλά όπως όλοι θα τη γλιτώσει κι αυτός.

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!Για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα θα κληθεί να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλα 24 άτομα για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο.

Τη μέρα όπου ένας Έλληνας πολιτικός θα πάει φυκακή ,όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΜΕΙΣ θα ΦΥΓΟΥΜΕ από την ΕΛΛΑΔΑ.
Ένα παράξενο ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , μόνο στην Ελλάδα οι Πολιτικοί ΔΕΝ μπαίνουν ΦΥΛΑΚΗ .

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε το μεσημέρι προθεσμία από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και να ετοιμάσει την απολογία του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Μαζί του κλήθηκαν σε απολογία και πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου άλλα 24 άτομα που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Ανάμεσά τους είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης, Απ. Τσουρέκας και Θ. Αθανάσαρος, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, διοικητικά στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, αλλά και ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Π. Σαξώνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές για την υπόθεση, από τον περασμένο Μάιο.
Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της πλαστογραφίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, της συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Όλοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ειδικός ανακριτής συνέταξε δύο ειδών κατηγορητήρια. Το ένα αφορά τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους στενούς συνεργάτες του και περιλαμβάνει όλες τις κακουργηματικές πράξεις, ενώ το άλλο αφορά τους υπαλλήλους του δήμου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, για να υποβληθεί πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και στη συνέχεια να εκδοθεί βούλευμα.
Δήλωση Βαρτζόπουλου
Βέβαιος για την αθωότητα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και των πρώην αντιδημάρχων που κλήθηκαν σε απολογία με κατηγορίες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, δήλωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
«Είναι σαφές ότι η υπεξαίρεση θα πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα ώστε να φανεί ότι η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου έπραξε το καθήκον της. Η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της αρκεί να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, δίχως πολιτικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές κορώνες», τονίζει σε γραπτή δήλωση του και προσθέτει: «Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι γνωρίζοντας προσωπικά το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του, είμαι βέβαιος για την αθωότητά τους και περήφανος για το έργο των Διοικήσεων Παπαγεωργόπουλου.

Πολιτικές Σκέψεις κι Εφημερίδα Αγγελιοφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου