ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

C.I.A & Mossad. ΑΚΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΕΣ.ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΤΟΥΣ.

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!
Χρήστος Φραντζανάς.

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.
Αυτές ειδικά οι 2 Μυστικές Υπηρεσίες "αλλωνίζουν " δεκαετίες τώρα στη χώρα μας .Μάλιστα έχουν παίξει ρόλο σε πολιτικό -οικονομικό  και κοινωνικό επίπεδο.Έχουν σχέδιο ,είναι οργανωμένοι και "εργάζονται" αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κρατών τους.
Στη χώρα μας έχουν προκάλεσει πολλά δεινά μετά τον εμφύλιο, έχουν "ανεβάσει και κατεβάσει κυβερνήσεις ", και το σημαντικότερο;;;;;;Έχουν παίξει βρώμικα παιχνίδια που δεν γράφονται .......Όσοι γνωρίζουν απλά ψιθυρίζουν γιατί αποδείξεις δεν υπάρχουν κι επίσης κινδυνεύουν να "εξαφανιστούν" αν προχωρήσουν σε αποκαλύψεις .
Εμείς απλά σας δίνουμε τα βασικά τους στοιχεία για να γνωρίζετε τι σημαίνει C.I.A & Mossad !!!




C.I.A


Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, γνωστότερη ως , Σί Άι Έι,  είναι η κύρια κρατική υπηρεσία συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών που μπορεί να αφορούν οποιονδήποτε, οτιδήποτε και οπουδήποτε εκτός της επικράτειας των Η.Π.Α.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη υπηρεσία του είδους της στον κόσμο με το μεγαλύτερο υφιστάμενο δίκτυο συλλογής πληροφοριών.
Η βασική αποστολή της υπηρεσίας είναι η συλλογή, ανάλυση και διακόμιση ξένων πληροφοριών βοηθώντας τον Πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης να λάβουν αποφάσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας και όχι μόνο.
Η CIA δεν ασκεί πολιτική, είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία που ως δεξαμενή προηγουμένως πλήθους πληροφοριών καθίσταται στη συνέχεια πηγή αυτών δίνοντας την ορθότερη δυνατή κατεύθυνση σ' αυτούς που ασκούν εξωτερική πολιτική με το μέγιστο δυνατό όφελος.
Επίσης, η CIA μπορεί να αναλάβει μυστικές συγκαλυμμένες αποστολές μόνο με την υπόδειξη του Προέδρου και σύμφωνα με αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ στο οποίο και συμμετέχει ο εκάστοτε διευθυντής της CIA.
****Η CIA έχει δικαιοδοσία μόνο εκτός των συνόρων των Η.Π.Α. και όχι εντός.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Η υπηρεσία δημιουργήθηκε το 1947 από τον πρόεδρο Χάρρυ Τρούμαν με την απόφαση Εθνικής Ασφάλειας του Κογκρέσου. Η CIA είναι μετεξέλιξη της υπηρεσίας OSS (Office of Strategic Services) που έδρασε κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Η υπηρεσία χωρίζεται σε 4 ξεχωριστές διοικητικές μονάδες:  ***Διεύθυνση Πληροφοριών, την Διεύθυνση Επιστήμης & ***Τεχνολογίας, την Διεύθυνση Υποστήριξης και την Εθνική Κρυφή Υπηρεσία (πρώην Διεύθυνση Επιχειρήσεων).
Η διεύθυνση αυτή είναι υπεύθυνη για την ανάλυση των πληροφοριών που συλλέγουν τα μέλη της Διεύθυνσης Ενεργειών.
Είναι η διεύθυνση που ευθύνεται για την ανάλυση ξένων τεχνολογιών, τη δημιουργία αντικειμένων και τεχνολογιών προς χρήση της υπηρεσίας.
Υπεύθυνη για τη μηχανογράφηση, την ασφάλεια, το λογιστήριο κ.λπ.
Το τμήμα της Υπηρεσίας που κάνει γνωστή τη CIA στο ευρύτερο κοινό. Τα μέλη του είναι αυτά που αναλαμβάνουν τις αποστολές της Υπηρεσίας ανά τον κόσμο και κατά κύριο λόγο κρατούν την ταυτότητά τους μυστική. Μέχρι τον Οκτώβρη του 2005 το τμήμα αυτό είχε την ονομασία «Διεύθυνση Επιχειρήσεων» (Directorate of Operations).

 

Mossad

Η Ha-Mossad le-Modi'in ule-Tafkidim Meyuhadim (Εβραικά: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, "Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών"), γνωστή ως Μοσάντ είναι η κύρια οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ. Επίσης έχει παραστρατιωτικές (συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών δολοφονιών) και αντιτρομοκρατικές αρμοδιότητες. Τον Ιούλιο του 1949 ο Ρουβέν Σιλόα, στενός συνεργάτης του Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, πρότεινε την ίδρυση μιας κεντρικής υπηρεσίας για την οργάνωση και επίβλεψη των δραστηριοτήτων συγκέντρωσης πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας.
Στις 13 Δεκεμβρίου, 1949 ο Μπεν Γκουριόν διέταξε την ίδρυση ενός "Ινστιτούτου Συνεργασίας" που να επιβλέπει το πολιτικό τμήμα και να διευθύνει την εσωτερική ασφάλεια και τις διάφορες στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτή θεωρείται και η ημερομηνία ίδρυσης της Μοσάντ.
Η Μοσάντ ξεκίνησε υπό την διεύθυνση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Το Μάρτιο του 1951 ο Μπεν Γκουριόν, με σκοπό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της και την ένωση όλων των υπηρεσιών συγκέντρωσης ξένων πληροφοριών, διέταξε την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας. Μια ανεξάρτητη, κεντρική αρχή δημιουργήθηκε για να χειρίζεται όλες τις δραστηριότητες συγκέντρωσης ξένων πληροφοριών. Αυτή η αρχή αποκαλείται απλά Αρχή και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της Μοσάντ. Τότε ανεξαρτητοποιήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και βρίσκεται υπό την απευθείας εποπτεία του Πρωθυπουργού. Το 1959 έφερε τον Άντολφ Άιχμανγια να δικαστεί στο Ισραήλ.
Στη δεκαετία του 1970 η Μοσάντ μαζί με την ΜΙΤ (αντίστοιχη της Τουρκίας) και την περιβόητη Σαβάκ (της Περσίας) δημιούργησαν κοινή συνεργασία που είχε ονομασθεί Τριντέντ (= Τρίαινα) δια της οποίας μέλη της Μοσάντ εισχώρησαν επίσημα στις άλλες δύο χώρες για κοινή συνεργασία και πληρέστερη ανάπτυξη πληροφοριακών δικτύων. Στην Ελλάδα μέλη της Μοσάντ επανδρώνουν την ισραηλινή Πρεσβεία (Αθήνας) ενώ επίσημα κλιμάκιά της επισκέπτονται τακτικά την Αθήνα. Διευκρινίζεται ότι βασική (γενική) Ισραηλινή Αρχή σε θέματα ασφάλειας - κατασκοπείας και αντικατασκοπείας είναι η Βααντάτ η οποία και είναι αρμόδια για τον συντονισμό και έλεγχο των δραστηριοτήτων τόσο της Μοσάντ, (υπηρεσία κατασκοπείας), όσο και της Σιν-Μπεθ, (υπηρεσία αντικατασκοπείας). Μια τρίτη επίσης παρόμοια ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών είναι η Αγκάφ που υπάγεται απ΄ ευθείας στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ, με αρμοδιότητα στον στρατιωτικό τομέα, τις επικοινωνίες και την ασφάλεια της μεθορίου. Το δε Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε όλες τις παραπάνω Υπηρεσίες. Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ διατηρεί και αυτό επιμέρους παρόμοιες υπηρεσίες αστυνομικού κυρίως ενδιαφέροντος. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Τουρκική Μ.Ι.Τ. με δυναμική δράση σε Θράκη και νησιά.Τέλος επισημαίνουμε την ύπαρξη διπλών πρακτόρων οι οποίοι εργάζονται για τις παραπάνω υπηρεσίες.Το τραγικό είναι πως η δική μας Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π), λογοδοτεί στις 2 πρώτες όπως και στη Βρετανική Μ- 16.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου