ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Λοβέρδος vs Παπανδρέου: Ενισχυμένη ή Απλή πλειοψηφία? Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία & Χρυσός Αριθμός-Χρυσή Αναλογία

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!

του Γιάννη Αλήθεια - www.john-truth.gr

Όλοι αναρωτηθήκαμε σαν τον κο Ανδρέα Λοβέρδο.

Γιατί για τόσο σοβαρές αποφάσεις (π.χ. μνημόνιο) να χρειάζεται απλή πλειοψηφία και όχι ενισχυμένη?
Εμείς στην Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία προχωρήσαμε λίγο πιο μέσα. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Χρυσός Αριθμός Φ με την Πολιτική και τις αποφάσεις?

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Φ είναι μία ΣΤΑΘΕΡΑ, ανεξάρτητη από το μετρήσιμο μέγεθος και δεν είναι ένα απλό Μαθηματικό τρικ. Δεν είναι ένα θεώρημα αλλά μία μαθηματική "τιμή". Είναι μία ΘΕΪΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ, μία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ , ένα μυστήριο ΖΩΗΣ που συναντάμε καθημερινά , ίσως και να του χρεωστάμε περισσότερα από ότι νομίζουμε ...ίσως ... και την ύπαρξη μας ?

Εν συνεχεία των ανωτέρω αναφερομένων παρατηρούμε ότι αυτό που δεν έχει ουσιαστικά αναπτυχθεί είναι η σχέση του Χρυσού Αριθμού Φ με την πολιτική και την Κυβερνητική. Αναφέρω όχι ουσιαστικά καθώς για σοβαρές αποφάσεις (π.χ. άρθρο 28 παρ.2 του ισχύοντος συντάγματος) απαιτείται η ύπαρξη ενισχυμένης πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναλογία που αποτελεί την απλοποιημένη εφαρμογή του χρυσού αριθμού Φ στις πολιτικές αποφάσεις. Αυτό το γεγονός όμως έρχεται να μας δείξει ότι για να χρησιμοποιείται για σοβαρές πολιτικές αποφάσεις το ποσοστό αυτό είναι και πιο δίκαιο από το κλασικό 50%+1 της απλής πλειοψηφίας.

Ερωτώ λοιπόν.
Στην πολιτική ζωή και την Κυβερνητική υπάρχουν σοβαρές και λιγότερο σοβαρές πολιτικές αποφάσεις; Υπάρχουν σοβαρά και λιγότερο σοβαρά νομοσχέδια;;;;

Για να υπάρξουν δίκαιες αποφάσεις, άρα και περισσότερη αλήθεια στη ζωή, χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική σχέση του Χρυσού Αριθμού Φ με όλες τις αποφάσεις των συμβουλίων, των επιτροπών, του λαού, των ενόρκων, των δικαστών, των βουλευτών κ.α. Να υπάρξει μια Χρυσή Τομή στη σχέση συνόλου προς τη πλειοψηφία και αυτής προς τη μειοψηφία. Να υπάρξει δηλαδή μια Χρυσή Αναλογία.

Αυτό που η Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία υποστηρίζει είναι ότι θα πρέπει για να εγκριθεί μία απόφαση να υπάρχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 61,8% αντί του 50% του συνόλου των μελών της κάθε ομάδας που αποφασίζει. Πρόκειται για τη Χρυσή Αναλογία. Έτσι π.χ. θα πρέπει για κάθε απόφαση της βουλής των 300 να υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον 186 βουλευτών αντί των 180 ή 151 που σήμερα χρειάζεται. Οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται με αυτό το ποσοστό θα είναι και πιο σωστές, καθώς θα επαληθεύουν τη Χρυσή αναλογία και τον Χρυσό Αριθμό Φ. Στην ουσία αυτό το ποσοστό καλύπτει κάθε πιθανότητα στατιστικού σφάλματος αλλά και κάθε προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων.

Σύμφωνα με το ανωτέρω παράδειγμα, η αναλογία του συνόλου των βουλευτών προς τον αναγκαίο αριθμό αυτών για την έγκριση ενός νομοσχεδίου σύμφωνα με τη προτεινόμενη "Χρυσή Αναλογία" θα πρέπει να είναι 300 Χ 61,8% = 186 βουλευτές υπέρ και 114 κατά. Για την επαλήθευση της σχέσης του αριθμού των βουλευτών και του ποσοστού που θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις αλλά και της πλειοψηφίας προς τη μειοψηφία με τον Χρυσό Αριθμό Φ, υπολογίζουμε τους πιο κάτω δύο λόγους:

α) Του συνόλου προς τους πλειοψηφήσαντες βουλευτές 300/186=1,6

β) Τους πλειοψηφήσαντες προς του μειοψηφήσαντες 186/114=1,6

Όπως βλέπουμε και οι δύο λόγοι είναι κατά προσέγγιση ενός δεκαδικού ίσοι με τον Χρυσό Αριθμό Φ (1,6) άρα και η απόφαση πιο σωστή, πιο δίκαιη, πιο κοντά στην αλήθεια και πιο μακριά από τη διαπλοκή και τη δυσαρμονία. Κάθε τυχόν μικρότερο ποσοστό θα αποτελεί απόδειξη ότι οι υποστηρικτές της πλειοψηφίας δεν έχουν "δουλέψει" & "δέσει" αρκετά την άποψή τους η οποία στην ουσία διατηρεί αυξημένες αμφιβολίες για το σκοπό και τη χρησιμότητά της.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό που ισχύει σήμερα "Ισοψηφία οπότε και η ψήφος του Προέδρου μετράει διπλά". Ή υπάρχει πλειοψηφία χωρίς αμφιβολίες ή δεν υπάρχει. Μεσοβέζικες λύσεις Τέλος. Η Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία προτείνει την επέκταση της Χρυσής Αναλογίας του 61,8% σε όλο το πολιτικό, δικαστικό και κοινωνικό σύστημα, προκειμένου οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται να είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη Παγκόσμια Σταθερά, γεγονός που ίσως εκφράζει και την έννοια της εναρμόνισης μας προς το Παγκόσμιο Ρυθμό.

Η Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία Τολμά γιατί Πιστεύει πάνω απ' όλα στον Άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου