ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ.!

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!! " Γεννηθήκαμε" 3 Ιανουρίου 2011.
HellasPolitics sto twitter.

Οι με το γάντι " εκβιασμοι- βιασμοι" , καλα κρατουν!!!!!!!!
Στον " χορό " είμαστε απο τη δολοφονία Καπποδίστρια κι επειδή δεν επιθυμουμε επαναλήψεις , ανατρέξτε σε παλιότερες δημοσιεύσεις μας.Θα διαπιστώσετε πως γράφαμε ως αλλοι μαντεις των Δελφων , τα οσα τραγικα διαδραματιζονται και ξεπουλάνε εμας , τον απλό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Για λίγες ημέρες θα αναπαράγουμε " ξένες" δημοσιευσεις.
ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!

Ως μία «πολύ δύσκολη κατάσταση» προειδοποιώντας μάλιστα για τους κινδύνους μετάδοσης του προβλήματος περιέγραψε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ο επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, Μπεν Μπερνάνκι, σε συνέντευξη Τύπου μετά το κλείσιμο των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου.

«Αν υπάρξει μία αδυναμία να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, τούτο θα αποτελέσει απειλή για τα ευρωπαϊκά οικονομικά συστήματα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και για την πολιτική ενότητα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μπερνάνκι.

«Νομίζω οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απίστευτη σημασία που έχει το να διευθετήσουν την ελληνική κατάσταση», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «είναι βέβαια πολύ σπουδαίο, είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη».

«Βρεθήκαμε σε στενή επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους μας. Φυσικά δεν εμπλέκονται όλοι στις διαβουλεύσεις, που γίνονται, αλλά ενημερωθήκαμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε ο κ. Μπερνάνκι.

Η ελληνική οικονομική κατάσταση «απασχόλησε τη συνεδρίαση, που είχαμε στη Fed, χθες Τρίτη και σήμερα», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι «αποτελεί έναν από τους οικονομικούς κινδύνους, με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση αυτή από κοντά και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε οι θεσμοί μας να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή θέση σε σχέση με την αποκαλούμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης», είπε ο κ.Μπερνάνκι.

«Μια άτακτη χρεοκοπία σε ένα από τα κράτη της περιφέρειας (της ευρωζώνης) θα συντάρασσε χωρίς καμία αμφιβολία τις διεθνείς χρηματαγορές. Αυτό θα είχε με τη σειρά του επιπτώσεις στα περιθώρια για τα επιτόκια δανεισμού, στις τιμές των μετοχών και ούτω καθεξής», έκρινε ο πρόεδρος της Fed.

« Για αυτό το λόγο νομίζω ότι οι επιπτώσεις για τις Ην. Πολιτείες θα είναι σε αυτήν την περίπτωση εντελώς σημαντικές» έστω και εάν «η άμεση έκθεσή μας στην ελληνική οικονομική κρίση είναι συγκριτικά μειωμένη», κατέληξε ο κ. Μπερνάνκι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η επίπτωση στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα είναι «πιθανότατα πολύ μικρή».

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η τακτική τριμηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Fed που αποφάσισε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 0-0,5% και θα τερματίσει, όπως προβλεπόταν το πρόγραμμα πιστωτικής διευκόλυνσης.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων γινόταν αναφορά στην αναιμική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας αλλά επισημαινόταν ότι πολλά από τα προβλήματα (όπως οι υψηλές τιμές των καυσίμων που ωθούν προς τα πάνω τον πληθωρισμό) ήταν παροδικά.

Πηγή : in,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου