ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε!!!

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!

του Γιάννη Αλήθεια - http://www.john-truth.gr/
 
Μόνο η ύπαρξη κοινά αποδεκτών στόχων, μπορεί να δώσει στην κοινωνία μια δυναμική και να δημιουργήσει την μέγιστη συνισταμένη των δυνάμεων προόδου και ανάπτυξης καθώς θα μπορεί να πετύχει το απόλυτο  αλγεβρικό άθροισμα των επιμέρους δυνάμεων που ενεργούν πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη δυνατή τομή των επιμέρους κοινωνικών συνόλων της χώρας μας.

·  Δεν μπορούμε να βάζουμε στόχο το χτίσιμο ενός όμορφου κόσμου για τα παιδιά μας, χωρίς τα παιδιά μας.
·  Δεν μπορούμε να βάζουμε στόχο την αγάπη και να μην ξέρουμε να αγαπάμε.
·  Δεν μπορεί να βάζουμε στόχο την ειρήνη και συνεχώς να πολεμάμε.
·  Δεν μπορούμε να βάζουμε στόχο την ελευθερία και συνεχώς να αυθαιρετούμε. 

Κάθε εργατικό προνόμιο κατεδαφίστηκε χωρίς προειδοποίηση και στην αναμπουμπούλα πλάκωσαν και οι Λύκοι. Δεν θα ξεχάσω τη στιχομυθία ενός μικρομεσαίου εμπόρου ο οποίος ζήτησε από το προσωπικό του μείωση μισθών γιατί το μαγαζί δεν βγαίνει ενώ παράλληλα κανόνιζε πολυήμερο ταξίδι αναψυχής στο Παρίσι για τα Χριστούγεννα. Στην ερώτηση δε υπαλλήλου η απάντηση ήταν αν μη τι άλλο κυνική. Εγώ βγαίνω, το μαγαζί δεν βγαίνει, κι άμα δεν βγαίνει θα το κλείσω και μετά να δούμε που θα βρείτε δουλεία.

Εθελοτυφλούν και εμείς δεν γνωρίζουμε τη δύναμή μας.
 
Απευθύνομαι έμμεσα στον πρόεδρο του ΣΕΒ και λοιπών εργοδοτικών οργανώσεων.
Ο άνθρωπος ως «πόρος», θα πρέπει αντί να τον μεταχειρίζονται οι εργοδότες ευκαιριακά, ως τον πιο εύκολο ρυθμιστή του κόστους και τα πολιτικά κόμματα μέσω των συνδικαλιστών ως το πιο εύκολο και άμεσα διαθέσιμο μέσο για την αναρρίχηση τους στην εξουσία, θα πρέπει να τον συγκαταλέξουν στο επίπεδο που συγκαταλέγουν τα πολύτιμα μέταλλα, ιδίως δε τον χρυσό, καθώς ο άνθρωπος είναι «πόρος» ευαίσθητος, αναλώσιμος, ευάλωτος αλλά και σκληρός.

Αυτό που τον κάνει και χάνει την αξία του είναι ότι δεν είναι σπάνιος και δεν είναι σπάνιος γιατί εμείς οι εργαζόμενοι τον «πουλάμε» όσο –όσο για μια θέση στο δημόσιο, για μια ψήφο, για ένα ρουσφέτι.

Τα πρότυπα που έχουμε μέχρι σήμερα υιοθετήσει βασίζονται κυρίως στην δυτική φιλοσοφία η οποία εισηγείται το:
ü          σκέπτομαι άρα υπάρχω
ü          πράττω άρα υπάρχω
ü          πιστεύω άρα υπάρχω
ü          θέλω άρα υπάρχω
Βλέπουμε παντού και πάντοτε να κυριαρχεί το ΕΓΩ, το οποίο ας μη ξεχνάμε ότι είναι προϋπόθεση και τόπος της φαινομενολογίας. Η πνευματική ιστορία της Δύσης είναι μια ιστορία ατομισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλό ή κακό. Είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν σημαίνει ότι μπορεί να ισχύσει και σε όλα τα μέρη και κοινωνίες του κόσμου.

Η φιλοσοφική παράδοση της Δύσης είναι ανθρωποκεντρική, αφού δεν αναγνωρίζει την υπερβατική αλήθεια, τουλάχιστον μεθεκτή από τον άνθρωπο και ο νομικός πολιτισμός της στερείται υπεριστορικής αλήθειας, δηλαδή υπόκειται στη λογική της ιστορικής ανάγκης.
Αυτά για τη Δύση. Εδώ όμως είναι Βαλκάνια, εδώ είναι Ανατολική Μεσόγειος, εδώ είναι Ελλάδα.

Για εμάς τους σύγχρονους οι πολιτικοί μας διάλεξαν το εύκολο. Έφεραν έτοιμα, δοκιμασμένα πρότυπα. Δοκιμασμένα όμως που; Στην Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία; Δοκιμασμένα για τις κουλτούρες των Γάλλων, των Γερμανών και των Εγγλέζων. Και τι σχέση έχει η δική μας κουλτούρα με την κουλτούρα τους. Όχι ότι η δική μας είναι καλύτερη, αλλά απλά η δική μας είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. 

Κανείς δεν κουράστηκε να σκεφτεί τη δημιουργία και καταγραφή Ελληνικών Προτύπων σε όλους τους τομείς της Ελληνικής Κοινωνίας. Κανείς δεν έλαβε υπόψη του την Ελληνική ή ακόμη και την τοπική κουλτούρα κάθε περιφέρειας της Ελλάδος.
Ποτέ δεν πρόκειται να πετύχουμε αλλαγή στις Δομές μιας προσωπικότητας ή ενός συστήματος ή ενός Οργανισμού ή μιας κοινωνίας. Το μόνο που μπορεί να πετύχουμε είναι διόρθωση κάποιων από τα στοιχεία που περιέχονται στις δομές. Τα πραγματικά Δομικά στοιχεία θα παραμένουν αναλλοίωτα γι’ αυτό και η μόνη λύση είναι η αλλαγή πολιτικού συστήματος. Καταργούμε την Κρόνια αντίληψη "Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της". Κάνουμε αντίσταση και ετοιμαζόμαστε. Φτιάχνουμε νέο πολτικό σύστημα στα μέτρα του λαού και στην φιλοσοφία μας. Δεν μιμούμαστε τους άλλους, δημιουργούμε αξίες και προχωράμε εμπρός κάνοντας τους γύρω μας να μην πιστεύουν στα μάτια τους, τους αιφνιδιάζουμε  και τους αφήνουμε πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου