ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

'Ολα "καλά".Έρχεται Αθήνα η Χ.Κλίντον.

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!



 
 Ανοίξτε σαμπάνιες , ετοιμάστε φερερο ροσε , έρχεται η κ.Χίλαρι Κλίντον!!!!!!!!
Παρακάτω ,θα διαβάσετε όλο της το πρόγραμμα, καθώς και την ατζέντα των θεμάτων που  συζητηθούν στην Αθήνα.
Η πολιτική Ομπάμα είναι φιλικά προσκείμενη προς τη  χώρα μας αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα δώσουμε για όλα αυτά που θα μας "δωρίσουν".
Τι θα ζητήσει η κα.Κλίντον;;;;;;;;; Επίσης γιατί πάντα όταν Αμερικανός αξιωματούχος ξεκινά περιοδεία από την Τουρκία;;;;;;;;;
 
ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ !!!!!!!!!
Η Χίλαρι Κλίντον θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό της Στ. Λαμπρινίδη
Σε μια κίνηση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ως ακόμη μία επιβεβαίωση της στήριξης που προσφέρει η κυβέρνηση Ομπάμα στη χώρα μας, ανακοινώθηκε χθες η πραγματοποίηση επίσκεψης εργασίας στην Αθήνα, 17-18 Ιουλίου, της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Η κ. Κλίντον θα μεταβεί προηγουμένως στην Τουρκία, όπου θα συνεδριάσει η ομάδα επαφής για τη Λιβύη, και μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα θα συνεχίσει την περιοδεία της με επόμενο σταθμό την Ινδία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η κ. Κλίντον θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό της Στ. Λαμπρινίδη.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επίσκεψη της κ. Κλίντον θα δώσει την ευκαιρία να εξηγηθούν με αναλυτικό τρόπο οι ελληνικές θέσεις τόσο για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, η οποία επηρεάζει και την αμερικανική οικονομία, αλλά και για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η Αθήνα εκτιμά ιδιαίτερα τη στήριξη που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω και του ειδικού βάρους των ΗΠΑ στη διοίκηση του ΔΝΤ.
Αλλά και αυτή καθαυτή η παρουσία της κ. Κλίντον την κρίσιμη αυτή στιγμή στην Αθήνα συνιστά χειρονομία στήριξης, ενώ εκπέμπεται και ένα καθησυχαστικό μήνυμα προς τους Αμερικανούς τουρίστες που είχαν ενδοιασμούς να επισκεφθούν την Ελλάδα λόγω της εικόνας που των επεισοδίων που πρόβαλλαν τα διεθνή ΜΜΕ.
Τα θέματα
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει στην Αθήνα, αναμένεται να συζητηθεί και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση του Κουαρτέτου τη Δευτέρα αλλά και μόλις θα έχει επιστρέψει από το Ισραήλ και τη Ραμάλα ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης.
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, που παγίως παραμένει στην ατζέντα των Αμερικανών, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι πλέον και οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα και το εμπόδιο στην επίτευξη συμβιβαστικής λύσης έχει όνομα και είναι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι.
Εξάλλου, είναι μόλις πρόσφατες οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, που αποδοκίμαζαν την τοποθέτηση αγαλμάτων του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Στην ατζέντα των συνομιλιών της κ. Κλίντον στην Αθήνα θα βρεθεί η κατάσταση στα Βαλκάνια και φυσικά το πλέγμα των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού, το οποίο μετά την τριμερή διάσκεψη της Γενεύης είχε μπει σε κρίσιμη φάση.

Ν. Μελέτης- ethnos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου