ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ταγματασφαλίτες -Δοσίλογοι του παρελθόντος και του σήμερα!!!

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!

Επιμένουμε στο ΕΜΕΙΣ κι όχι στο ΕΓΩ. Στη χώρα που λέγεται Ελλάς στο ίδιο έργο θεατές .Να αλληλοσφαζόμαστε και ως πιόνια να παίζουμε το παιχνίδι των "φίλιων " δυνάμεων !!!!
Φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη - Δολοφονήσαμε τον Καπποδίστρια κι αλλά " όμορφα" .
Επιμένουμε μέσα από εδώ και το φωνάζουμε : ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ !!!!!!!Ειδάλλως ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Σήμερα με ρώτησε ένας φίλος ποιους θεωρώ σύγχρονους δοσίλογους και προδότες !!!!!
Χαμογέλασα και του απάντησα όλοι εμείς οι απλοί πολίτες !!!
Μου λέει χιουμοράκι;;;;;;;Όχι του λέω .Εμείς έχουμε τη δύναμη να επιλέξουμε αυτούς που θα κυβερνούν τον τόπο.Αλλά όταν το ρουσφέτι και η μίζα είναι ακόμη ενεργά είμαστε και άξιοι της μοίρας μας και προδότες και δοσίλογοι.
Περίμενε ο φίλος να του απαντούσα με ονόματα βλέπετε.
Η απάντηση μου δε τον εξέπληξε διότι με γνωρίζει πολύ καλά .
Με αφορμή τη φιλική συζήτηση γυρίζω το χρόνο πίσω !!!

                             ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ 


Τα Τάγματα Ασφαλείας συνεργάζονταν στενά με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής,τόσο ως μάχιμη δύναμη σε επιχειρήσεις όσο και σαν σώμα φύλαξης αιχμαλώτων, υποστηρικτική δύναμη, και ως αποσπάσματα θανάτου. Η συνεργασία τους χαρακτηριζόταν από τους ίδιους τους Γερμανούς σε αναφορές τους ως εξαιρετική. Είχαν επίσης συμμετοχή στις γιορτές για τα γενέθλια του Χίτλερ και για την 25η Μαρτίου που διοργάνωσαν οι Γερμανοί.
Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, στις 20 Ιουλίου 1944, ο Παπαδόγκωνας του έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τη διάσωσή του. Στο τηλεγράφημα απάντησε ο Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγός των ΕΣ -ΕΣ, ευχαριστώντας εκ μέρους του Φύρερ και υποσχόμενος επιπλέον εξοπλισμό για τα Τάγματα. 
Η συγκρότηση των στρατιωτικών αυτών σωμάτων αποτέλεσε και αντικείμενο προπαγάνδας για τη ναζιστική πολεμική προσπάθεια. Προβλήθηκαν από το Υπουργείο Προπαγάνδας του Βερολίνου ως τα "σκληροτράχηλα παλικάρια στο πλευρό της Βέρμαχτ".
Ένα από τα τελευταία πράγματα που έκαναν οι Γερμανοί αποχωρώντας από την Πελοπόννησο, ήταν να αφήσουν στα Τάγματα Ασφαλείας αποθήκες με πυρομαχικά και οπλισμό, για να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον των κομμουνιστών. 
Ο Διοικητής των ευζωνικών Ταγμάτων Πλυτζανόπουλος υποστήριξε, καθώς πλησίαζε η απελευθέρωση, ότι οι Γερμανοί έπρεπε να αποχωρήσουν από την Ελλάδα χωρίς προβλήματα, για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοκύλισμα.
Τα Τάγματα Ασφαλείας κάλυψαν την αποχώρηση των Γερμανών, εντυπωσιάζοντας τον Σιμάνα με την πίστη και την αγωνιστικότητά τους.
Στην Πάτρα, ένας από τους όρους που έθεσε ο διοικητής του εκεί Τάγματος Κουρκουλάκος, προκειμένου να παραδοθεί, ήταν να αφεθούν οι Γερμανοί να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.
Τα Τάγματα Ασφαλείας καταδικάστηκαν ως προδοτικά με διάγγελμα της κυβέρνησης του Καίρου τον Ιανουάριο του 1944, και με κοινή ανακοίνωση των αντιστασιακών οργανώσεων ΕΚΚΑ, ΕΔΕΣ και ΕΑΜ το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου. Στη Συμφωνία της Καζέρτας , που προηγήθηκε της απελευθέρωσης της Ελλάδας, τα Τάγματα Ασφαλείας χαρακτηρίστηκαν όργανα του εχθρού.
Τα σχόλια δικά σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου