ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοψηφίσματα ως το τέλος του 2011.Γιατί δεν κάνατε και για τα μνημόνια;;;

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ : 

Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία κι όλοι οι αντίστοιχοι θεσμοί ο " φασισμός"  καλά κρατάει.
Έρχεται η κυβέρνηση πριν 2 μήνες περίπου κι εξαγγέλλει σειρά δημοψηφισμάτων.
Ακόμη και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι σειρές δεν έχει καταλήξει για το τι θα ψηφίσουμε αν πάμε !!!!
Και λέω αν διότι δεν ρωτηθήκαμε για Δ.Ν.Τ και μνημόνια!!!
Είναι φως φανάρι ,πως η κυβέρνηση θέλει να διαπιστώσει μέσα από δημοψηφίσματα ,αν έχει το λαό με το μέρος της !!!
Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αν μπορούσε θα καταψήφιζε τις πολιτικές της παρούσης κυβέρνησης.
Η πλειοψηφία του βαθύ πράσινου επίσης .
Δεσμευτικά λένε θα είναι ανάλογα με τη συμμετοχή!!!!!!!!
Συγνώμη αλλά σε μια εποχή που ο λαός δεν έχει για κουλούρι το τελευταίο που τον απασχολεί είναι τα δημοψηφίσματα σας .
Πως κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ προετοιμάζεστε για εκλογές το έχουμε αντιληφθεί.
Το ότι θα βγείτε ζημιωμένοι και με μεγάλες απώλειες το έχετε αντιληφθεί !!!
Συμπέρασμα;;;;;;;Που καιρός για δημοψηφίσματα όταν η ανεργία και τα " πιστόλια " θερίζουν.
Που μυαλό για δημοψηφίσματα όταν οι αυτοκτονίες και οι επισκέψεις σε ψυχολόγους έχουν εκτιναχθεί!!!
Για δείτε καιρό που διάλεξαν δημοψηφίσματα να κάνουν!!!
Ύποπτα πράματα συμβαίνουν στο ...στρουμφοχωριό!!Η ΕΙΔΗΣΗ :
Το θέμα των δημοψηφισμάτων απασχόλησε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, στις σκέψεις αλλά και στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να έχει διεξαχθεί δημοψήφισμα ως το τέλος του έτους.Τα δημοψηφίσματα θα είναι δεσμευτικά ανάλογα με τη συμμετοχή.

Όσο για το θέμα του πρώτου δημοψηφίσματος, αυτό ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Πιθανότερη εκδοχη είναι να τεθούν ερωτήματα για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τον εκλογικό νόμο και τη διαπλοκή και το πολιτικό χρήμα.

Όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, δημοψήφισμα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, μπορεί να γίνει σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη αφορά κρίσιμο εθνικό θέμα, οπότε για το δημοψήφισμα απαιτείται απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την διεξαγωγή του, η οποία στη συνέχεια κατατίθεται στην Βουλή, όπου και απαιτείται απλή πλειοψηφία για το αν το θέμα θα πάει σε δημοψήφισμα.

Η δεύτερη περίπτωση δημοψηφίσματος αφορά τα ψηφισμένα νομοσχέδια, τα οποία, όμως, δεν έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε αυτή την περίπτωση, για να διεξαχθεί δημοψήφισμα απαιτείται να κατατεθεί πρόταση από τα 2/5 των βουλευτών, η οποία να εγκριθεί από τα 3/5 της Βουλής.

Όπως ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή, στην πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου προβλεπόταν για τη δεύτερη περίπτωση δημοψηφισμάτων η συμμετοχή τουλάχιστον του 50% του εκλογικού σώματος και από εκεί και πέρα το αντικείμενο του δημοψηφίσματος θα ήταν δεσμευτικό, ανάλογα με το τι θα αποφάσιζε η πλειοψηφία των ψηφισάντων.

Για τα κρίσιμα εθνικά θέματα προβλεπόταν ότι η δεσμευτικότητα της ετυμηγορίας του δημοψηφίσματος θα ήταν ανάλογη της συμμετοχής σε αυτό.

Τώρα, ανέφερε η ίδια πηγή, το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων θα είναι δεσμευτικό, αλλά πρέπει να οριστεί το ποσοστό συμμετοχής από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν διάφορες κλιμακώσεις για το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής από 50% στην Πορτογαλία για όλα τα είδη δημοψηφισμάτων, ενώ στη Δανία τα ποσοστά κυμαίνονται από 30%-40%, αλλά σε κάθε περίπτωση παντού η βάση εκκίνησης είναι το 25% του εκλογικού σώματος. «Στην Ελλάδα ενδέχεται το ποσοστό να διαμορφωθεί γύρω στο 40%» είπε η ίδια πηγή.

Οι «πρωταγωνιστές» των δημοψηφισμάτων θα είναι πολιτικά κόμματα, αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, φορείς, επιμελητήρια κλπ, έλεγε η ίδια πηγή προσθέτοντας ότι όλοι αυτοί θα είναι και δέκτες ρυθμίσεων, ενώ δεν θα υπάρχει καμία κρατική χρηματοδότηση.
Επίσης, θα δημιουργηθούν επιτροπές υποστήριξης του «ναι» και του «όχι» ή στα ερωτήματα των δημοψηφισμάτων, θα υπάρχει δωρεάν κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή η διαμόρφωση των ερωτημάτων ανήκει σε αυτούς που αποφασίζουν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Πολιτικές Σκέψεις Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου