ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ !!!!

Φίλες και φίλοι,
...μια ομάδα γιατρών και κοινωνιολόγων, φοιτητές, τεχνικοί και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, μαζί με 500 περίπου εθελοντές από όλη την Ευρώπη αν και όλοι “εν δυνάμει” άνεργοι δηλώνουν ...ότι η ζωή είναι ωραία ...!!! ακόμη και όταν όλα και όλοι γύρω μας είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον ...!!!
... και επειδή η ζωή και το μέλλον είναι δρόμος, εμείς λέμε πως πρέπει να τον διανύσουμε με αισιοδοξία ...
Bike for Life means ...La vita è bella
... δυο χρόνια θα αφιερώσει από τη ζωή του ένας 40χρονος ποδηλάτης, παραγωγός ραδιοφώνου , ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη για τον γύρο της Ευρώπης σε 22 χώρες, 368 Δήμους και 120 Περιφέρειες, με σκοπό να μεταφέρει στους 1000 περίπου Οργανισμούς και Ενώσεις πολιτών που θα επισκεφθεί, ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας, -παρά την δυσάρεστη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη γηραιά ήπειρο-, πως όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν είμαστε ενωμένοι...

Με σύνθημα “η ζωή είναι ωραία” κι έχοντας στη φαρέτρα του το τρίπτυχο “Συνεργασία- Διάλογος -Ανάπτυξη”, θα διανύσει περισσότερα από 60.000 χιλιόμετρα, από τον Ατλαντικό στη Μαύρη Θάλασσα και από την Μεσόγειο στα παγωμένα Φιόρδ, μεταφέροντας το μήνυμα πως όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται, είναι ενωμένοι, λένε “Ναι στο Εμείς κι Όχι στο Εγώ”, μπορούν να πετύχουν τα πάντα ...
...έτσι απλά σαν μια βόλτα με ποδήλατο στις γειτονιές του κόσμου.
Cycling for all... activity for Cooperation – Dialogue- Developing...
Ένα ποδήλατο, ο αναβάτης του και όλοι εμείς μαζί στο δρόμο...
...γιατί σε αυτό το ταξίδι ο ποδηλάτης θα έχει για συνοδοιπόρο του, ένα ενεργειακό – ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό ποδήλατο, το οποίο 24 ώρες το 24ωρο θα είναι on line συνδεδεμένο δορυφορικά (GPS ανίχνευσης ) στο διαδίκτυο, με εικόνα και ήχο σε πραγματικούς χρόνους ( real time).

Με ζωντανές μεταδόσεις “ανοικτής ροής¨” και “απομακρυσμένης διαδικτυακής διαχείρισης”, μέσαπό 4 θεματικά Multilingual Web Radio (για τον Πολιτισμό, την Υγεία & την Επιστήμη, τον Εθελοντισμό και τα Δίκτυα, την Παιδεία και την Ομογένεια ) και μια Web TV που θα αναμεταδίδει ότι βλέπει και ότι συμβαίνει στο δρόμο του - πανοραμικά και κατευθυνόμενα- μέσα από τις ενσωματωμένες Web Cams και τους αισθητήρες του ποδηλάτου.
Cycling for Life ...open road to life
Έτσι ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να είναι “ συνεπιβάτης “ και συνοδοιπόρος του ποδηλάτη αφού θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει μαζί του, να βλέπει να ακούει και να βιώνει τις ίδιες εμπειρίες μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα (ανθρωποκεντρικά), σε όλους του δικτυακούς τόπους των 1000 και πλέον Οργανισμών, Ινστιτούτων κι Ενώσεων Πολιτών, που θα επισκέπτεται -σταδιακά - μεταφέροντας το σύμφωνο φιλίας συνεργασίας και δικτύωσης.

Προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές ανάπτυξης εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας , η τηλεϊατρική, η διαδραστική εκπαίδευση και ότι άλλο προκύψει μέσα από τον ανοικτό διάλογο .
Cycling for all... activity for Cooperation – Dialogue- Developing...
Στο ταξίδι του ο ποδηλάτης, θα έχει στο πλευρό του πάνω από 100 εξειδικευμένους εθελοντές που ήδη εργάζονται οργανώνουν, συντονίζουν και παρακολουθούν την πορεία του σε φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον, από τον χώρο των ΜΜΕ, της Υγείας , της Κοινωνιολογίας, της Τεχνολογίας της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Επικοινωνίας.

Τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά την διετή διάρκεια του όλου εγχειρήματος, η κατάσταση της υγείας του και γενικότερα η φυσική του κατάσταση θα παρακολουθείτε από ομάδα γιατρών και ειδικά καινοτόμα συστήματα και εφαρμογές τηλεϊατρικής.
Bike for Life means ...cycling for all !!!
Το ταξίδι ξεκίνησε... η ζωή είναι εδώ και είναι ωραία...εμείς το σκεφτήκαμε αλλά και εσείς είστε ήδη μαζί μας ...ελάτε να χαράξουμε βιωματικά τους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι φυσικά έως και σήμερα είναι ...ανύπαρκτοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου