ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ 21 ΑΙΩΝΑΣ- Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ (ΑΣΤΙΚΗΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΦίλες και Φίλοι,
Ενώ κανονικά όλα όσα ζούμε θα έπρεπε να γίνονται υπό την κυβέρνηση ενός «δεξιού» κόμματος, τα ζούμε και τα βλέπουμε να γίνονται από ένα σοσιαλιστικό. Η απάντηση στο γιατί, είναι ότι οι αλλαγές αφορούν τον μη αστικό πληθυσμό, ο οποίος σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν κάθετα εναντίων μιας δεξιάς κυβέρνησης. Επίσης επειδή η Ελληνική Δεξιά έχει χρεοκοπήσει,  με την βοήθεια και μέσω του οικονομικού εκβιασμού των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, γίνεται προσπάθεια για απαξίωση της σοσιαλιστικής πολιτικής στο μέτρο του "όλοι το ίδιο είναι". Με αυτό το σύνθημα σε λίγο καιρό ο λαός θα είναι έτοιμος να «σφαγιασθεί» νομίζοντας ότι θυσιάζεται, καθώς δεν θα έχει τι άλλο να κάνει και σε ποιον να πιστέψει.

Διακεκριμένοι καθηγητές Οικονομολόγοι και Κοινωνιολόγοι  
Ανησυχούν για τις πολιτικές που αποσκοπούν στη διαμόρφωση φθηνού εργατικού δυναμικού, οι οποίες, με τη σειρά τους, καταλήγουν
-      - στην πτώση του βιοτικού επιπέδου και
-    - στην αύξηση του κόστους λειτουργίας ενός κράτους πρόνοιας το οποίο απορροφά όλο και περισσότερους οικονομικούς πόρους και αποδίδει στην κοινωνία όλο και μικρότερης αξίας υπηρεσίας.

Ανησυχούν για την απροκάλυπτη απαξίωση και τον εξευτελισμό του Ελληνισμού ως ιδεών, ως πνευματικών οντοτήτων, ως συμβόλων, καθώς οδηγούμαστε σε:
-     -  ιδεολογική νομιμοποίηση μιας μηδενιστικής στάσης απέναντι στο πνεύμα,
-     - πολυπολιτισμικό ισοπεδωτισμό είτε εθνικισμό (και οι δύο αυτές ιδεολογίες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: απορρίπτουν κάθε συζήτηση για μια απόλυτη αλήθεια και για μια ιεράρχηση των αξιακών συστημάτων και των πολιτισμών και εισηγούνται έναν ακραίο κοινοτισμό – κάθε κοινότητα κι ένας κόσμος, δηλαδή, χωρίς ουσιαστικώς πανανθρώπινες – δηλαδή κοσμοπολιτικές – αξίες)
-     - ακραία φορολογική εκμετάλλευση της μέσης τάξης από τις κυβερνήσεις που έχουν ως προτεραιότητες τα συμφέροντα του πολιτικού κατεστημένου.

Ανησυχούν για τα Media τα οποία:
-     - προκαλούν πλύση εγκεφάλου ώστε να προωθούνται ο καταναλωτισμός, να θεωρούνται όλοι οι πολιτισμοί – από τους Τούρκους μέχρι τους Έλληνες – ισότιμοι, και να ματαιώνεται κάθε σοβαρή αναστοχαστική στάση και κάθε ελεύθερη και συνάμα ορθολογική σκέψη,
-     - καλλιεργούν το πάθος χωρίς λόγο,
-    - γίνονται οχήματα πολιτιστικού πολέμου σε βάρος των θεμελιωδών αξιών του Ελληνισμού και του Δυτικού κόσμου με την έννοια του πνεύματος.

Ποια περαιτέρω μαρτυρία για τη χρεοκοπία και την ανυποληψία της ελληνικής Δεξιάς χρειαζόμαστε, όταν άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Δεξιοί λένε για να υποτιμήσουν έναν πολιτικό αντίπαλο: "Αριστερός με δεξιά τσέπη" - δηλαδή ομολογούν ότι το να είσαι αριστερός είναι κάτι ευγενές και το να είσαι δεξιός είναι κάτι που απλώς συμφέρει οικονομικώς. Μα τότε, Δεξια=Χυδαιότητα και Ηθικός Μηδενισμός. Δυστυχώς, η ελληνική Δεξιά όχι μόνο βρίσκεται συνεχώς οπισθοχωρούσα εδώ και εξήντα χρόνια, αλλά ούτε καν αντιλαμβάνεται γιατί ηττάται.

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε από τον λίθαργο, να πούμε και να παραδεχτούμε χωρίς να ντρεπόμαστε ότι δεν είμαστε αστοί. 
- Αγαπάμε την πατρίδα μας και πιο πολύ το χωριό και το νησί μας. Μένουμε στα αστικά κέντρα γιατί η Ελληνική Δεξιά και ο κρατισμός ενίσχυσε την αστυφιλία και ερήμωσε την επαρχία. Είμαι σίγουρος ότι εάν μπορούσαμε και η επαρχία είχε το επίπεδο υγείας, εκπαίδευσης και θέσεων εργασίας που θα όφειλε, θα φεύγαμε όλοι πίσω.
- Έχουμε φιλότιμο και πιστεύουμε στον Έλληνα και την κοινωνική διάσταση που θα πρέπει να έχει το  κράτος. Εδώ θέλει και την προσοχή μας. Όχι κράτος μπαμπάς ή μαμά το οποίο απευθύνεται προς ανήμπορους, αλλά ένα κράτος δίκαιο που θα ελέγχει, θα προστατεύει και θα υποστηρίζει τη εξαφάνιση των όποιων κοινωνικών αδικιών, όχι προς τα κάτω (όλοι φτωχοί), αλλά προς τα πάνω (όλοι με ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα, όλοι υγιείς, με μόρφωση τεχνική και θεωριτική, με δουλειά και προπάντων αγάπη προς τον συνάνθρωπο).
Πιστεύουμε σε έναν νέο πιο καθαρό και πιο ελληνικό προσδιορισμό μιας Κοινωνικής Πολιτικής που θα αντικαταστήσει την παλαιο-Σοσιαλιστική πολιτική του κρατισμού (τρώμε και δεν δουλεύουμε, κλέβουμε γιατί δεν είναι δικά μας, ας τους άλλους να δουλεύουν και να αγωνίζονται, εμείς να περνάμε καλά, ας κάνουμε μια συμμορία, πλιάτσικο κλπ.)
Σκεφτόμαστε, τολμούμε και προτείνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου