ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ...ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ !!! ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!!!

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!
Χρήστος Φραντζανάς.

Την άποψη ότι η "αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα απελευθερώσει δυνάμεις" εξέφρασε ο κ. Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», τασσόμενος υπέρ της ελληνικής αναδιάρθρωσης.
Κύριε Σημίτη η άποψη των "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ", είναι για το άτομο σας γνωστή.Από το 1996 και μέχρι το τέλος της Πρωθυπουργίας σας αλλά και της προεδρίας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, αυξήσατε τα δεινά της χώρας στο έπακρο!!!!!!!!!
Οικονομικά- Χρηματιστήριο
Εθνικά Θέματα - Υπόθεση Οτσαλάν και Ίμια
Κοινωνικά : Λαική ηττοπάθεια
Ο " πολιτικός σας φάκελος", περιέχει μόνο αρνητικά δεδομένα!!!!!!!!!
Ο κ. Βούγιας ήταν ο μόνος που σας τα ....έχωσε !!!!!! Είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν τον ακολούθησαν κι άλλα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για λόγους ευπρέπειας και Δημοσιογραφικής αλληλεγγύης ,αναπαράγουμε τα όσα ΕΞΩΦΡΑΝΙΚΑ ,δήλωσε ο κ.Σημίτης.!!!!!!!!!!!!
" Η αναδιάρθρωση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας".Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το ταχύτερο δυνατόν,  σε συνεννόηση ασφαλώς με τους ευρωπαίους εταίρους  της, και τονίζει ότι «μια καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση»  μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική ώστε «τα  επόμενα 15-20 χρόνια να είναι μια περίοδος στην οποία  θα ξαναχτίσουμε με αισιοδοξία μια σταθερή οικονομία  και θα επανενταχθούμε στην ευρωπαϊκή εξέλιξη».
Παραλλήλως, καταρρίπτει καλλιεργούμενες φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών και επισημαίνει με έμφαση ότι  «από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις» . Εκτιμά ότι ακόμη και αν η Ελλάδα υποστεί μια  20ετή δοκιμασία σκληρής λιτότητας για να αποφύγει την  αναδιάρθρωση, τίποτε δεν εγγυάται ότι θα επιτύχει την  αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αφού, όπως υπογραμμίζει,  «είναι επιπόλαιο να ελπίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα προκύψουν οικονομικές αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του  πετρελαίου» που θα έχουν ως αποτέλεσμα «να αναπαράγονται οι κρίσεις».Υπενθυμίζει ότι με το δάνειο των 110 δισ. ευρώ η Ελλάδα εξοφλεί παλαιούς ιδιώτες ομολογιούχους δημιουργώντας νέες υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Με την πάροδο του χρόνου το χρέος προς τους ιδιώτες ομολογιούχους (κυρίως τις τράπεζες του εξωτερικού) μετατρέπεται έτσι σε νέο χρέος προς τους διεθνείς οργανισμούς που μας στηρίζουν.
«Οι νέες αυτές υποχρεώσεις δεν μπορούν να περικοπούν γιατί προέκυψαν από αιτήματα της Ελλάδας για βοήθεια και συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεών της» τονίζει ο κ. Σημίτης και σημειώνει «όσο λοιπόν καθυστερεί η αναδιάρθρωση τόσο αυξάνεται το χρέος που δεν μπορεί να αναδιαρθρωθεί. Περιορίζεται έτσι το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκεται, το χρέος παραμένει υψηλό.»Κατά τον ίδιο η καθυστέρηση έχει επίσης αρνητική επίδραση στο κλίμα των αγορών, που αμφιβάλουν όλο και περισσότερο για τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της. Έτσι τα επιτόκια παραμένουν σε απαγορευτικά ύψη και η χώρα δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές.
«Υπό τις συνθήκες αυτές η αναδιάρθρωση πρέπει να επαναφέρει σαφήνεια για το μέλλον. Πρέπει να είναι πειστική και να αποτελεί βιώσιμη λύση» τονίζει ο κ. Σημίτης
«Το ζητούμενο δεν είναι να τα καταφέρουμε "κουτσά στραβά" με βάση τις ισχύουσες ρυθμίσεις. Η εμπειρία δείχνει ότι μια λύση που κινείται στα απώτατα όρια των δυνατοτήτων της οικονομίας δεν αποτελεί ενδεδειγμένη αντιμετώπιση ενός προβλήματος»

Κάποιος να του ......το στόμα !!!!!!!!!!!
Ύποπτο τέλος της εποχής που επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου