ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΜΕΡΟΣ Α.

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!
Χρήστος Φραντζανάς .

Λίγα άρθρα σε συνεργάσια με ξένες δημοσιεύσεις  για το "κράξιμο " που μας ρίχνουν , έγκυρες εφημερίδες ,ανά την Ευρώπη!!!!!!!!!!!
Μεταφράσαμε και σας τα παρουσιάζουμε !!!

Οι γερμανικοί «Financial Times» έγραψαν  ότι οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2012, υποστηρίζοντας πως η Ε.Ε. «χάνει πλέον την πίστη της στην Ελλάδα».


Η εφημερίδα επικαλείται εκπροσώπους ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, σύμφωνα με τους οποίους «μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αδύνατη πλέον, αφού το σχέδιο Β -για αναδιάρθρωση δηλαδή του χρέους- δεν είναι μόνο θεωρητικό αλλά άρχισε να συζητείται σοβαρά και ρεαλιστικά.
Η εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπληττε και άλλες προβληματικές χώρες, καθώς στις αγορές θα άρχιζαν οι εικασίες για το εάν θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
«Τα προβλήματα των τριών αυτών χωρών είναι αλληλένδετα.
Το ζητούμενο είναι να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό»,
υποστηρίζεται στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τους FT, δίχως να παραβλέπονται και οι κίνδυνοι που συνεπάγεται ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται σχετική διαδικασία από την ΕΕ. Το σημαντικότερο όμως για εμάς τους Έλληνες είναι ότι η εφημερίδα τονίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είναι διατεθειμένος να σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης, παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ!
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλάει για παρερμηνεία των όσων είπε περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει σε γερμανική εφημερίδα ότι θα χρειαστούν «επιπλέον μέτρα» αν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, γεγονός που από τις αγορές ερμηνεύτηκε ως δήλωση για αναδιάρθρωση. Η «παρερμηνεία» αυτή εκτόξευσε στα ύψη το κόστος δανεισµού της Ελλάδας που έφτασε σε επίπεδα - ρεκόρ. Τα spreads των 10ετών κρατικών οµολόγων έφτασαν 1.045 µονάδες βάσης. Ταυτόχρονα οι αποδόσεις των διετών κρατικών οµολόγων αυξήθηκαν σχεδόν 1% και διαµορφώθηκαν στο 18,30%, των δεκαετών ανήλθαν στο 13%. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν να τα «μαζέψουν» τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Μάλιστα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν επισήμανε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εφόσον παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα και στο χρονοδιάγραμμά του. Πάντως, ο Βέρνερ Χόγιερ, υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σα να το έκανε επίτηδες για να αναζωπυρώσει τη «φωτιά» είπε, σύμφωνα με το Bloomberg ότι «ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα ήταν καταστροφή»! Κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι επιδιώκουν να κάνουν τις «αγορές» πιο «φιλικές» στο ενδεχόμενο ελληνικής αναδιάρθρωσης και αυτό γιατί από τη μια δεν βλέπουν άλλη οδό, από την άλλη όμως δεν θέλουν να πληγεί το ευρώ.
Όσοι δεν «περαιώθηκαν» θα περαιωθούν με επώδυνο τρόπο.!!!
Όποιοι «σνομπάρισαν» τη περαίωση θα πάρουν το μάθημά τους. Στις αµέσως επόµενες ηµέρες το υπουργείο Οικονοµικών αρχίζει ελέγχους σε όσους δεν µπήκαν στη διαδικασία της περαίωσης ή εξαιρέθηκαν από αυτήν, που υπολογίζονται σε 60.000 φορολογούμενους. Θυμίζουμε ότι είχαν εξαιρεθεί επιτηδευµατίες µε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ, επιχειρήσεις µε τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ, καθώς και οι εισηγµένες στο Χρηµατιστήριο. Την ίδια στιγµή το υπουργείο καλεί όσους από τους κατόχους µεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν είχαν καταβάλει τον αντίστοιχο φόρο για την περίοδο 1997-2007 να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους το αργότερο έως τις 31 Μαΐου, διαφορετικά θα ελεγχθούν κι αυτοί. Το υπουργείο Οικονοµικών είχε ανακοινώσει ότι 14.000 µεγαλοϊδιοκτήτες µε ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατοµµυρίου ευρώ ο καθένας, βρέθηκαν να έχουν παραλείψει να πληρώσουν ΦΜΑΠ για το 2007.
Οι φοροαπαλλαγές θα συνδέονται πλέον με τη φοροδοτική και περιουσιακή εικόνα του πολίτη. Οι εύρωστοι οικονομικά φορολογούμενοι δεν θα έχουν τις ίδιες φοροαπαλλαγές με τους φτωχότερους. Το πιθανότερο είναι το όριο πάνω από το οποίο θα κοπούν εντελώς οι φοροαπαλλαγές θα είναι το εισόδηµα των 60.000 ευρώ. Επιπλέον θα συνυπολογίζονται και τα περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου. Πολλές ήταν μέχρι σήμερα οι φοροαπαλλαγές που απολάμβαναν τα νοικοκυριά, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, θανάτου και υγείας, για αµοιβές δικηγόρων και γιατρών, για νοσήλια, για τόκους δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας, για δωρεές, για εγκαταστάσεις εξοικονόµησης ενέργειας, για ενοίκια, για φροντιστήρια και ιδιαίτερα µαθήµατα. Συνολικά, οι φοροαπαλλαγές ανέρχονται σε... 980 και κοστίζουν στον προϋπολογισµό περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Της ανάθεσαν το ρόλο συμβούλου για τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank και αυτή, εκμεταλλευόμενη την εσωτερική πληροφόρηση που διέθετε... αγόραζε μετοχές της δεύτερης! Έτσι η Morgan Stanley βρέθηκε να κατέχει το 5,1% της Alpha Bank! Τη συγκλονιστική αποκάλυψε έκανε το ΒΗΜΑ και παρακολούθησαν ΤΑ ΝΕΑ, τα οποία έγραψαν ότι με ανακοίνωση-ομολογία της η αμερικανική τράπεζα παραδέχεται τις ύποπτες συναλλαγές κατά την επίμαχη περίοδο. Εντούτοις, πέφτει σε αντιφάσεις, καθώς διατείνεται ότι οι αγορές των μετοχών έγιναν για λογαριασμό πελατών της, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινώσει ότι είχε αυξήσει το δικό της ποσοστό άνω του 5%. Όμως, αν η επενδυτική τράπεζα κατείχε τις μετοχές της Alpha Bank για λογαριασμό τρίτων, δεν είχε καμία υποχρέωση να δημοσιοποιήσει το γεγονός αυτό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι που έκανε στις 14 Μαρτίου, παρά μόνον στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι αντιφάσεις της Morgan Stanley αναμένεται να προκαλέσουν παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ήδη ούτως ή άλλως διερευνά ύποπτες συναλλαγές στις μετοχές της AlphaBank και της Εθνικής κατά την περίοδο που βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Morgan Stanley έχει ως εξής: «Αναφορικά με το δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», η Morgan Stanley δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με όλες τις εφαρμοστέες νομοθεσίες και τους κανονισμούς περί κινητών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεών της προς παροχή πληροφοριών προς τις αρμόδιες αρχές, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως αρμόζει, και οποιαδήποτε υπόνοια περί του αντιθέτου είναι εντελώς αστήριχτη και αβάσιμη. Σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίησή της προς την Alpha Bank και την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής της στην Alpha Bank κατά περίπου 5,1%, η Morgan Stanley διευκρινίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποκείμενων μετοχών κατέχονται για λογαριασμό πελατών της υπό την ιδιότητά της ως θεματοφύλακα, και η Morgan Stanley δεν έχει καμία διακριτική ευχέρεια ως προς αυτές τις μετοχές ή ως προς την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από αυτές. Επίσης, η Morgan Stanley ουδόλως συμμετέχει στα κέρδη ή στις ζημίες που σχετίζονται με την χρηματιστηριακή τιμή αυτών των μετοχών. Το υπόλοιπο της συμμετοχής της Morgan Stanley περιλαμβάνει μετοχές που κατέχει συνεπεία συναλλαγών κατ’ εντολή πελατών της στο σύνηθες πλαίσιο των δραστηριοτήτων της».

Τυχαία τα γραφόμενα της Γερμανικής έκδοσης των «Financial Times» ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου