ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΝΕ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!

του Γιάννη Αλήθεια - john-truth.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Ελληνικού κατεστημένου

(εμάς τους μεγάλους)

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΝΕ ΠΛΑΤΕΙΑ (όχι για καφέ) αλλά

για την Ελλάδα ρε γαμώτο και το μέλλον τους


Αλλά γιατί πάντα οι νέοι να θέλουν να κάνουν την αλλαγή - Τι σημαίνει ΝΕΟΣ ? 

Ας ξεκινήσουμε λίγο από τα παλιά.
Υπάρχουν δύο λέξεις που σήμαιναν το «νέο». Οι λέξεις αυτές ήταν :
Καινός  η οποία αναφερόταν σε άψυχα –αντικείμενα και δήλωνε κάτι το νέο.
Νέος η οποία αναφερόταν σε έμψυχα - τον άνθρωπο δηλαδή και δήλωνε τόσο την ηλικία όσο και την κατάσταση του ατόμου .

Τι είναι λοιπόν "Νέος" :
·         Είναι ο νεαρός σε ηλικία και συγκεκριμένα αυτός-η που είναι μετά την εφηβεία και μέχρι τα τριάντα, όπου έχει τελειώσει την όποια εκπαιδευτική του κατάρτιση και τις κοινωνικές υποχρεώσεις προς τους γονείς του, είναι δε έτοιμος να ενταχθεί στην κοινωνία της παραγωγής. Κάνω οικογένεια – παιδιά – εργάζομαι – επηρεάζω με τις επιλογές και αποφάσεις μου κυρίως τη ζωή μου και τη ζωή των απογόνων μου.
·         Είναι αυτός που αναφέρεται στη σύγχρονη εποχή. Είναι ο σύγχρονος ο οποίος μπορεί και εξελίσσεται κοινωνικά, μαθησιακά, τεχνολογικά ταυτόχρονα με την κοινωνία του. Είναι αυτός που ανήκει στο παρόν με δυνατότητα  προσαρμογής στις αλλαγές του μέλλοντος.
·         Είναι ο μοντέρνος, αυτός που έχει τα χαρακτηριστικά του παρόντος, των σύγχρονων καιρών, που παρουσιάζει τάσεις προς το σύγχρονο και την καινοτομία αποφεύγοντας ή ακόμη και απορρίπτοντας την παράδοση.
·         Είναι αυτός που έχει σύγχρονες αντιλήψεις και μπορεί και υιοθετεί τις τάσεις της εποχής του.
·         Είναι αυτός που τον χαρακτηρίζει το ανανεωτικό και πρωτοπόρο πνεύμα.
·         Είναι το ανήσυχο πνεύμα που δεν σηκώνει τη κοινωνική πίεση, πόσο μάλιστα και τη «κρατική» και φυσικά δε σηκώνει «μύγα στο σπαθί του»
Κι ένα ρήμα από το «νέος»
·         Νεοχμόω – κάνω πολιτικούς νεοτερισμούς – καινοτομώ αλλιώς και Νεοτερίζω.
 Επειδή όμως είμαι οπαδός της έννοιας ότι «το αρχέγονο είναι και το αληθές», ψάχνοντας την αρχαία  ετυμολογία της λέξης "νέος", βρήκα ότι  ή λέξη εμπεριείχε το σύμβολο F ανάμεσα στο νε και την κατάληξη –ος νεFos  (ΝΕΦΟΣ). Μια λέξη η οποία μας δίνει τη πραγματική έννοια της λέξης «νέος». Δηλαδή κάτι που δεν περιορίζεται σε μέγεθος, ταχύτητα και οπτική. Έχει δε χαρακτηριστικά που δύσκολα ερμηνεύονται. Ως περιεχόμενο είναι τις περισσότερες φορές συνεχώς φορτισμένο με ενέργεια που συνήθως ξεχειλίζει, και η οποία (ως πλεονάζουσα ενέργεια) έχει τη δύναμη να δημιουργήσει φαινόμενα από τα οποία μπορεί να προκύψουν, είτε ηλιοφάνεια είτε κακοκαιρία με  βροχή, ομίχλη ακόμη και ξαφνική καταιγίδα.( Όποιος κατάλαβε-κατάλαβε)

Μειονέκτημα του νέφους είναι ότι έχει «μεγάλη εντροπία» (με λίγα λόγια μεγάλη δύναμη και ώθηση στην αρχή που όμως δεν κρατάει σε χρόνο πολύ) καθώς και κίνδυνο να φέρεται εδώ κι εκεί ανάλογα από πού φυσάει ο "δυνατός άνεμος", ο οποίος και συνήθως το οδηγεί ή το σέρνει.

Φίλες και Φίλοι μέλη του Ελληνικού κατεστημένου (δηλαδή ενήλικες σαν κι εμένα).
Πάνω απ’ όλα να είστε καλά. Να συνομιλείτε με τους νέους μας ακούγοντας τους. (Μη το ξεχνάτε αυτό, αφήστε τους να μιλήσουν αυτοί πρώτοι και μετά τους λέτε ότι θέλετε).  Πάνω απ' όλλα όμως, να τους δείξετε ότι τους αγαπάτε αληθινά, όπως άλλωστε θα πρέπει και για κάθε συνάνθρωπο.

Επικοινωνία και Αγάπη λοιπόν. Τα δύο ανώδυνα και χωρίς οικονομικό κόστος συστατικά απορρόφησης της πλεονάζουσας ενέργειας των νέων και μετάλλαξης της σε θετικό έργο. 

Καλή πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου