ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η.Π.Α: Λαός φτωχός κι αγράμματος.

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!

Το ζήτημα του αμερικανικού οικονομικού προβλήματος μας αφήνει παγερά αδιάφορους!!!!!
Το γιατί;;;;;;;;Πρώτα κοιτάμε το σπίτι μας  μετά τη γεοτονιά μας ,το δήμο , την περιφέρεια , το νομό , τη βουλή !!!!!!
Εδώ στην Ελλάδα ο κόσμος καίγεται και " καίγεται"
Ίσως δε το γνωρίζατε αλλά οι Η.Π.Α. δεκαετίες τώρα έχουν το μεγαλύτερο εσωτερικό έλλειμα .
Χρωστάνε  δηλαδή στον αμερικανικό λαό δις ντολαρς.
Ο λαός της αμερικής, μη σας ξεγελούν οι ρηχές σε περιεχόμενο χολυγουντιανές ταινίες , είναι αγράμματος σε μεγάλο ποσοστό.
"Ξυπνάνε " για λίγο :παράδειγμα στον πόλεμο του Ιράκ είδαν τα εκατοντάδες φέρετρα να καταφθάνουν στην "πόρτα τους και μετά ξανά κοιμήθηκαν .
Άλλωστε είναι ένας λαός μωσαικό από πολίτες απ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη γη.
Την ιστορία τους την έφτιαξαν με πολέμους ΕΚΤΟΣ αμερικανικού εδάφους.
Τα κυρίαρχα λόμπι είναι τα:
- αγγλοσαξονικό 
- ελληνικό 
- ιταλικό 
- εβραικό 

Γηγενείς και γνήσιοι αμερικανοί είναι οι Ινδιάνοι , οι απόγονοι των αζτέκων και το τραγικό είναι το εξής .Απάτσι , τσερόκι κι άλλα πολλά έχουν ονομάσει από οπλικά συστήματα μέχρι ι.χ οι αθεόφοβοι.
Τα συμπεράσματα δικά σας . Όσοι ενδιαφέρεστε όμως να ενημερωθείτε για το οικονομικό "κραχ" των Η.Π.Α, ακολουθεί ξένη δημοσίευση.




«Θα γίνουμε Έλληνες». Αυτή φαίνεται ότι θα είναι στο μέλλον η φράση της ντροπής στην οικονομική θεωρία, μετά τα κατορθώματα της κυβέρνησης αυτής που διαχειρίζεται λανθασμένα μια τόσο μεγάλη κρίση, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έφεραν τη χώρα στο αδιέξοδο αυτό.
Αυτή πάνω – κάτω ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ένας από τους σημαντικότερους διαχειριστές ομολόγων στον κόσμο, ο οποίος εργάζεται στην Pimco. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν αναφέρθηκε στο μέλλον της αμερικανικής οικονομίας λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα κηρύξουν στάση πληρωμών αν δεν καταφέρουν να τιθασεύσουν τις δαπάνες για συντάξεις και ασφάλιση.
Τρία ταμεία, τα Medicare, Medicaid και Social Security έχουν τεράστια ελλείμματα που θα μπορούσαν να φορτώσουν την οικονομία με 1 τρις δολάρια το χρόνο.
Αν και το ομοσπονδιακό χρέος ανέρχεται στα 9,1 τρισ. δολ., ο κ. Gross εκτιμά ότι οι πραγματικές υποχρεώσεις είναι 75 τρισ. δολ. αν συμπεριληφθούν οι δεσμεύσεις στα ταμεία.
« Η Αμερική κουβαλάει ένα εξω-ισολογιστικό, μη καταγεγραμμένο χρέος κοντά στο 500% του ΑΕΠ: Γινόμαστε πιο Έλληνες από τους Έλληνες,» διατείνεται ο μεγαλοεπενδυτής στην μηνιαία επενδυτική του έκθεση.
Βεβαίως ο διαχειριστής λέει ότι οι ΗΠΑ επιβιώνουν προς το παρόν διότι μπορούν να τυπώσουν εύκολα χρήμα, όμως, αυτό δεν είναι φάρμακο για πάσα νόσο. Δημιουργείται μια φούσκα που αν σκάσει θα προκαλέσει παγκόσμιο σεισμό.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Πρώτα – πρώτα γιατί πλέον όποιος έχει πρόβλημα αναφέρεται στην Ελλάδα και το χάλι της. Στο τι έγινε τα τελευταία 30 χρόνια στην οικονομία και που έφερε την ανομολόγητη προς το παρών χρεοκοπία.
Και δεύτερον στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τεράστια κρυφά ελλείμματα. Μπορεί το επίσημο έλλειμμα να είναι γύρω στο 10,5%, ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από μαύρες τρύπες που αν υπολογιστούν θα μπορούσαν να εκτινάξουν το έλλειμμα στο 13%. Άραγε τι λέει η κυβέρνηση για όλα αυτά όταν τόσους μήνες μας λέει να κάνουμε θυσίες για να μειωθεί το έλλειμμα;
Το γεγονός ότι το ΙΚΑ αποφάσισε να πάρει δάνειο 900 εκατ. ευρώ και πάνω με εγγύηση ομόλογα του Δημοσίου προκειμένου να πληρώσει δώρα και συντάξεις, λέει κάτι; Θα μπει στο έλλειμμα του 2011;
Επίσης, το γεγονός ότι οι πέντε συγκοινωνιακές εταιρείες, τις οποίες ο κ. Ρέππας διατείνεται ότι εξυγίανε, έχουν ζημιές πάνω από 3,5 δις το 2010, κάνει την κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί; Αν βάλει όλα αυτά τα ποσά στο έλλειμμα τότε να δούμε πόσο θα πάει αυτό.
Άρα δικαιολογημένα το… Αμερικανάκι να λέει «γίναμε πιο Έλληνες από τους Έλληνες».

ΠΗΓΗ :  www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου