ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η νέοι μας συνεχίζουν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.Αυτή είναι η ελλάδα που μας τάξατε;;;!!!

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!

 'Ενα από τα πρώτα άρθρα μας πραγματεύονταν το νέο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα , κυρίως σε ηλικίες 24- 36 = η κατ εξοχήν παραγωγική δύναμη της χώρας μας , που εδώ στην ίδια τους τη χώρα ένιωσαν ανύπαρκτοι και πολλές φορές περίγελοι !!!!!!!
" Με τόσα πτυχία και  δε βρίσκεις μία εργασία και σε συντηρούν οι δικοί σου??? " Κάτι τέτοια τους έλεγαν κι άλλα πολλά προσβλητικά.'Εχουμε γράψει και για τη "γενιά των φυλλαδίων ", έτσι ονομάσαμε τα νέα άτομα που με πενιχρή αμοιβή , δίνουν μια άνιση μάχη προς ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!!!!!
Το παρακάτω είναι ρεπορτάζ που αναπαράγουμε από ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". 
Διαβάστε το και δεν θέλει και πολύ να τα .......όλα!!!!!!!!!


Νέα Υόρκη. Astoria. Ένα νέο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα έχει ξεκινήσει  προς την Αμερική,  αυτή την περίοδο , το τρίτο ιστορικά κατά σειρά στην  ιστορία του σύγχρονου νεότερου Ελληνισμού. Ένα νέο αυτή την φορά επίσης αρκετά μεγάλο κύμα Ελλήνων μεταναστών που έρχονται κυνηγώντας το όνειρο.  Αναζητώντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Ένα καλύτερο αύριο. Μέλλον για τα παιδιά τους.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 70.000 Έλληνες έχουν έρθει νόμιμα στις ΗΠΑ. Ένα μεγάλο μεταναστευτικό  ρεύμα    με πολλά και διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ξέρουν τι θέλουν. Δεν πάνε στα τυφλά. Έχουν πτυχία. Masters. Διδακτορικά. Αλλά παρόλα αυτά ξεκινούν από απλές δουλειές της καθημερινότητας. Και από τις πρώτες ημέρες όλοι τους αλλάζουν συναισθήματα.  Γεμίζουν ελπίδα και αρχίζουν και κάνουν όνειρα. Κάνουν σχέδια. Χτίζουν  το προσωπικό τους όραμα.  

Τον 19ο και 20ο αιώνα οι Έλληνες που ήρθαν στην Αμερική απλώς αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή. Στην  Όλοι μεγάλη πλειοψηφία τους δεν είχαν σπουδές και προσόντα για καριέρα. Άνθρωποι απλοί. Μεροκαματιάρηδες.  Δούλεψαν στα πιάτα, στα εστιατόρια, στις πίτσες και τις οικοδομές. Στα χρόνια που πέρασαν έκαναν λεφτά. Δούλεψαν και απέκτησαν. Έφτιαξαν την μεγαλύτερη και την πλέον εύρωστη οικονομικά κοινότητα. Με κόπους. Με θυσίες. Με μόχθο. Έχτισαν σχολειά, Εκκλησίες κοινοτικά και πολιτιστικά κέντρα.  Η Ελλάδα στις θύμισες και τις συζητήσεις τους ήταν κάτι για το οποίο μιλούσαν με δέος. Με σεβασμό. Με αγάπη. Με ιερή προσέγγιση.

Σήμερα, σε αντίθεση με το χτες, οι 10αδες χιλιάδες που έχουν κατακλύσει τις αμερικανικές πολιτείες είναι  εξαγριωμένοι με την Ελλάδα!  Μιλούν με τα χειρότερα λόγια - όχι βέβαια για την πατρίδα - αλλά για αυτούς που την κυβέρνησαν τις τελευταίες 10ετιες. Μιλούν με οργή. Με αγανάκτηση. Θυμωμένοι και οργισμένοι με την νοοτροπία των τελευταίων ετών. Νοοτροπία που εξέθρεψε το πολιτικό σύστημα δεκαετιών πριν.  Νοοτροπία  του βολέματος.  Του ρουσφετιού.  Της μίζας και της απάτης.

Ο Νίκος και ο Αναστάσης είναι δυο νέοι, 40αρηδες και οι δυο. Έφυγαν από την Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια. Αρχές της 10ετιας του 2000. Ήρθαν στην Αμερική έκαναν  χρήματα και  σε πολύ λίγο διάστημα ξανά επέστρεψαν να τα επενδύσουν στην πατρίδα. Αγανάκτησαν και επέστρεψαν στην Αμερική.  Τους συναντήσαμε στο πιο γνωστό στέκι της νεολαίας και των 40αρηδων στην Astoria της Νέας Υόρκης στο café Avenue εκεί στην 30η λεωφόρο και 36 street .   Τα όσα μας είπαν και κατέγραψε ο τηλεοπτικός  φακός είναι βιώματα και εμπειρίες από την ζωή τους.

"Αγαπώ την Ελλάδα και πληρώνω για να είμαι έλληνας στην Αμερική. Πληρώνω το παιδί για να μαθαίνει ελληνικά γιατί αγαπώ την χώρα μου. Αγαπώ την πατρίδα μου και τα  παιδιά μου θέλω να μείνουν Ελληνόπουλα. Αλλά είμαι θυμωμένος. Οργισμένος. Αγανακτισμένος  με αυτούς εκεί κάτω. Με όλους. Με τους πράσινους. Τους κόκκινους. Τους γαλάζιους. Όλοι με εξαπάτησαν! Με εξαπάτησαν. Μας εξαπάτησαν». Μας λέει ο Νίκος με εμφανή τον θυμό αλλά και τα βουρκωμένα μάτια. Αφήνουμε τον ίδιο να  μας τα πει. Τα λέει και τα περιγράφει  τόσο μα τόσο καθαρά  που δεν χρειάζεται μεσάζοντες και ειδική παρουσίαση. Μιλάει χωρίς να μασάει τα λόγια του. Μιλά με την καρδιά και την βιώματα που κουβαλά μέσα του από την Ελλάδα έχοντας χαράξει βαθιά μέσα στην μνήμη  του με φανερά ανεξίτηλα τα σημάδια της «πολιτικής και κοινωνικής κακοποίησης από ένα αρρωστημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» όπως χαρακτήρισε συνολικά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου