ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κόσοβο: άρχισαν τα ....όργανα;;;;!!!!!!!

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ". To No 1 Αρθρογραφικό Blog !!! Είμαστε ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΕΓΚΥΡΟΙ ασκούμε ΑΙΧΜΗΡΗ και ΚΑΥΣΤΙΚΗ καλοπροαίρετη κριτική !!! Δύναμη μας;;;;Εσείς !!!


Την ενίσχυσή της με περισσότερους στρατιώτες ζήτησε η δύναμη του NATO στο Κόσοβο, ύστερα από το νέο ξέσπασμα βίας την περασμένη εβδομάδα. Την ανησυχία της για την έκρηξη βίας εξέφρασε η Γερμανία. 
Δυσάρεστη και ύποπτη η όλη κατάσταση στην μπαρουταποθήκη που λέγεται Κοσσυφοπέδιο!!! 
«Ζητάμε (να σταλούν) στρατεύματα από έξω από το Κόσοβο· δεν μπορώ να αναφερθώ σε αριθμούς, αλλά θα είναι ένα τάγμα», δήλωσε ο Ντίτερ Βίχτερ, εκπρόσωπος της δύναμης του NATO στο Κόσοβο (KFOR).Οι στρατιώτες του τάγματος θα προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Την περασμένη εβδομάδα, ειδικές δυνάμεις από την Πρίστινα επιχείρησαν να αναλάβουν τον έλεγχο δύο συνοριακών σταθμών, στο βόρειο Κόσοβο, προκειμένου να επιβληθεί το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από τη Σερβία, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση του Χασίμ Θάτσι.Αυτή εκτιμάται πως ήταν ουσιαστικά η πρώτη απόπειρα της Πρίστινας να επιβάλει την κυριαρχία της στη σερβική μειονότητα στο βόρειο Κόσοβο.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν στήνοντας οδοφράγματα, ξέσπασαν ένοπλες συμπλοκές που οδήγησαν στο θάνατο ενός αστυνομικού και χρειάστηκε η επέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ για την αποκατάσταση της τάξης.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο αριθμεί σήμερα 6.000 άνδρες.

Διπλωμάτες της Συμμαχίας ανέφεραν ότι θα ανακληθεί στην ενεργό δράση το εφεδρικό τάγμα που βρίσκεται στη Γερμανία και αποτελείται από 600 Γερμανούς και 100 Αυστριακούς.Τη βαθιά ανησυχία της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσοβο εξέφρασε ο πρέσβης της Γερμανίας στο Κόσοβο, Ερνστ Ράιχελ, καταδικάζοντας κάθε απόπειρα χρήσης βίας.Ο Γερμανός διπλωμάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση στο βορρά μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων..
Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις εκεί .Μυρίζει μπαρούτι και πώληση όπλων το όλο ζήτημα !!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου