ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Η έκτη δόση -Οι τροικάνοί και τα σενάρια περί εκλογών.

Οι σκέψεις μου :

Με τα λίγα πάλι σε ρόλο Ιφιγένειας ο λαός =όλοι εμείς .Δύο περίπου χρόνια χρειάστηκαν ώστε να ολοκληρωθεί το θεσμικό έργο, έτσι δήλωναν προ μηνών κορυφαία κυβερνητικά στελέχη , αλλά έχω την άποψη ότι ούτε αυτό έγινε .
Τι έγινε;;;;;;;Υποτίμησαν τη νοημοσύνη μας , μας ενέπαιξαν κι ακόμη μία συγνώμη δεν έχουμε ακούσει.
Με άδεια τα ταμεία οι εκλογές φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός σε κάποιους .
Οι εκλογές όμως " ψήνονται" και είναι καθ οδόν !!!!
Όσο η χώρα σε ρόλο πληρώνει τις δόσεις όλα καλά .Όταν δεν θα έχει και πάλι τι θα κάνει η " δοσατζού" Ελλάς;;;;;;;;!!!!!!Ελλάς = Ελληνικός λαός = ΕΜΕΙΣ!!!!
Λεφτά υπήρχαν .Απλά με την τεχνητή οικονομική κρίση και τα τελευταία χαρίστηκαν στους ευρωπαίους εταίρους = τοκογλύφους!!!!
Εξ αρχής παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί σε εκβιασμούς και ξένα συμφέροντα.
Έτσι λειτουργεί το σύστημα από το 1821 και μετά !!!Πριν τα ίδια απλά είχαμε επίσημη κατοχή !!!
Οι πρόωρες εκλογές θα βλάψουν όχι μόνο την τσέπη μας αλλά και τα ίδια τα κόμματα που θα δούνε για πρώτη φορά ποσοστά υπό το μείον 60%.
Η τιμωρία θα έρθει μέσα από την αποχή και η χώρα θα μπλέξει σε νέες περιπέτειες .
Θα κοιμηθούμε όπως στρώσαμε!!!!!! Και θα ξυπνήσουμε με νέους εφιάλτες είτε γίνουν είτε όχι εκλογές !!!!
Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος κερδίζει έδαφος σε καθημερινή βάση και τα παραπάνω δυστυχώς θα επιβεβαιωθούν!!!!!!!!!!!
Τα γεγονότα : 
Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα  οι επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο της αξιολόγησης για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ενώ εντείνεται ο προβληματισμός για την πορεία υλοποίησης και την επίτευξη των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, καθώς η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Σε δηλώσεις του στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, άφησε να εννοηθεί ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής ή ότι ενδεχομένως θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Εν συνεχεία, όμως, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι μιλά για «επικαιροποίηση» και όχι «επαναδιαπραγμάτευση» της οικονομικής πολιτικής, καθώς δεν ήθελε να δώσει μήνυμα «χαλάρωσης» τόσο στο εσωτερικό όσο και στους πιστωτές της χώρας.
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ήδη εγκαταλείψει την πρόβλεψη για ύφεση 3,5% εφέτος, καθώς, όπως φαίνεται από τα στοιχεία η βουτιά της ελληνικής οικονομίας ίσως ξεπεράσει και το 5%.
Έτσι, εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει την αλλαγή του στόχου για το έλλειμμα (μείωση στο 7,6% του ΑΕΠ), καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα νέα μέτρα είναι αναπόφευκτα.
Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται ήδη και μία εβδομάδα περίπου στην Αθήνα και τη Δευτέρα ,29/08/2011, καταφθάνουν οι κ.κ. Ματθίας  Μορς (ΕΕ), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).
Όπως επισημαίνεται, «δεν υπάρχει περιθώριο για αρνητική αξιολόγηση», αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δυναμιτίσει το νέο πρόγραμμα.
Η τρόικα ανησυχεί για την «παράλυση» του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την βαθιά  ύφεση που επιδεινώνει όλους τους δείκτες και υπονομεύει όλους τους στόχους.
Αναλυτές εκτιμούν, πάντως, ότι δύσκολα θα εγκριθεί αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος, καθώς αυτό απαιτεί απόφαση του Συμβουλίου, την οποία δύσκολα θα εισηγηθεί ο επίτροπος Όλι Ρεν, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις πιστεύουν πως έχουν κάνει για την Ελλάδα πολύ περισσότερα απ' όσα έπρεπε.

Πηγή : in.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου