ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Καράβια Ελληνικά με σημαία Παναμά!!!!

Λεφτά δεν υπάρχουν κι όσα υπήρχαν τα ξοδέψαμε = τα φάγανε όλοι μαζί .
Αναζητούν οικονομικούς πόρους κι έσοδα φορολογώντας ότι τους συμφέρει και δεν τολμούν να αγγίξουν αυτούς που έχουν τα πολλά.
Το πολιτικό κόστος βλέπετε δε τους επιτρέπει να συγκρουστούν στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια με το κατεστημένο .
Ζητάνε τώρα να συγκυβερνήσουν και μας δείχνουν το δένδρο κι όχι το δάσος .Το δάσος έχει πολλά " δένδρα" όπως αυτό της ναυτιλίας και των εκατοντάδων ελληνικών πλοίων που σκίζουν τους ωκεανούς με ΠΑΝΑΜΕΖΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!!!!!!!!!!
Οι φτωχοί εφοπλιστές πληρώνουν ψίχουλα ,σε σχέση με όσα θα πλήρωναν για τις " βαρκούλες " τους , αν έφεραν Ελληνική σημαία !!!!!!!
Το σαθρό πολιτικό σύστημα , η πελατειακή σχέση κοινώς ρουσφέτι καλά κρατούν .

Ας δούμε λίγα και ουσιαστικά στοιχεία για την " φτωχική " κάστα των Ελλήνων εφοπλιστών :


1.«Στην κορυφή της διεθνούς ναυτιλίας παρέμειναν το 2010 οι Ελληνες εφοπλιστές, ελέγχοντας το 15,96% της παγκόσμιας χωρητικότητας»
 («Καθημερινή», 10/1/2011)
2.«Επιστρέφουν δυναμικά στην κορυφή, μέσα στο 2011, οι Ελληνες εφοπλιστές, προκειμένου να διατηρήσουν την πρωτοπορία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι Ελληνες πλοιοκτήτες, στο επτάμηνο του 2011, έχουν επενδύσει το 16% των συνολικών κεφαλαίων (σ.σ.: παγκοσμίως) που έχουν δοθεί για νέες ναυπηγήσεις…».
3.«Στο επτάμηνο του έτους, έχουν επενδύσει συνολικά 12 δισ. δολάρια για νέες ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων, ενώ οι μεγάλοι ανταγωνιστές των τελευταίων ετών, οι Κινέζοι, έχουν περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητά τους, με επενδύσεις μόλις 2,4 δισ. δολαρίων»
4.«Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες παίρνουν, φέτος, ξανά τα πρωτεία στις νέες ναυπηγήσεις, καταβάλλοντας το ποσό των 9,4 δισ. δολαρίων, παρά την παγκόσμια οικονομική, αλλά και ναυτιλιακή κρίση για τη ναυπήγηση 91 πλοίων. (…) Την πρωτοπορία διατηρούν οι Ελληνες εφοπλιστές και στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, μέσα στο 2011, όπως και το 2010. Φέτος, έχουν ρίξει στην αγορά 2,58 δισ. δολάρια για την αγορά 98 πλοίων». («Ναυτεμπορική», 22/08/2011).

Τα συμπεράσματα και σχόλια δικά σας !!!!
Με " χαρά" να συμβάλλω ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και ξηρά τροφή .Μη μας πεθάνουν από ασιτία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου