ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα- Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη ζημιά.

Ανάθεμα την ώρα που τους αφήσαμε να ανοίξουν την κερκόπορτα!!!Έχει αποδειχτεί ότι η οικονομική κρίση στήθηκε για να ωφεληθούν ευρωπαίοι τοκογλύφοι με τη συναίνεση της κυβέρνησης!!!Πρόσφατα κορυφαία στελέχη μας είπαν ανοιχτά " ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος αλλά ο τελευταίος δύσκολος χειμώνας".
Μας το λένε κατάμουτρα κι ομολογούν τα εγκλήματα τους σε βάρος μας .
Ευχαριστούμε κύριοι για την ενημέρωση αλλά ...για εσάς τι πιστεύετε ότι θα είναι;;;;;;Όχι σε οικονομικό επίπεδο.Χρήματα έχετε εσείς ....Πολιτικά πως τον " βλέπετε" τον φετινό χειμώνα;;;;;;
                                  
  ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΖΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑ 

Η 6η δόση : 

Οι Τροικανοί  δεν έχουν έχουν πειστεί ότι η μη επίτευξη των στόχων οφείλεται αποκλειστικά στη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ύφεση.

Οι δηλώσεις για να μη διαμαρτυρηθούμε για ότι το επώδυνο ακολουθήσει :

H Ελλάδα είναι πιθανό να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011 και θα πρέπει να αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, είπε πηγή κοντά στην τρόικα την Παρασκευή, όπως αναφέρει το Reuters.
«Υπάρχει κίνδυνος αναφορικά με τους στόχους, με τους Έλληνες να τον αποδίδουν στην μεγάλη ύφεση. Έχουμε κάποιες αμφιβολίες για το εάν οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.
«Η μη επίτευξη των στόχων θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις. Δεν θα είναι εύκολα την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.


Η παραδοχή Βενιζέλου  : 

Την πιθανή ύπαρξη απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 αναγνώρισε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδίδοντας το γεγονός στη μεγάλη ύφεση και τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί με τους εταίρους και την τρόικα.

Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει τονίζοντας πολλές φορές, δεδομένης και της κρισιμότητας των στιγμών για την Ελλάδα με την υλοποίηση των αποφάσεων για το β' πακέτο στήριξης να εκκρεμεί ότι:

«Δεν θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, αλλά συζήτηση με τους εταίρους μας για να εκτιμήσουμε με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα που έχουμε και τους στόχους. Όμως η αξιολόγηση των στόχων μας δεν σημαίνει και χαλάρωση ή μείωση των προσπαθειών, αλλά εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων γιατί έτσι μπορούμε να πετύχουμε και να θωρακίσουμε τη χώρα μας».

Άλλωστε όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας και σήμερα (Παρασκευή) στη Βουλή, «εάν εφαρμόσουμε πλήρως και με συστηματικότητα τα ψηφισμένα και συμφωνημένα μέτρα, θα είμαστε παρά πολύ κοντά στον δημοσιονομικό μας στόχο και θα μπορέσουμε το 2012 να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα».

«Δεν λέω ότι θα φτάσουμε οπωσδήποτε σε θετικό πρόσημο, αλλά η δραστική μείωση της ύφεσης διαμορφώνει μια τελείως διαφορετική κατάσταση, γιατί τα μεγέθη της οικονομίας θα αλλάξουν», προσέθεσε.

Βάσει του προϋπολογισμού του 2011, η κυβέρνηση στοχεύει σε έλλειμμα 7,6% του ΑΕΠ φέτος από 10,5% το 2010.

Πηγή Στοιχείων  :Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου