ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτοτυπική "δωρεάν " παιδεία!!!

Ζήσε ...Νοέμβρη μου να ...πάρεις μαθητή βιβλία!!!!!!!!
Κάπου εκεί , όπως όλα δείχνουν , θα πάρουν οι μαθητές τα σχολικά βιβλία στα χέρια τους και θα τα ξεφυλλίσουν σε έγχρωμη έκδοση.
Τα φωτοτυπημένα βιβλία είναι γεγονός και η " δωρεάν " παιδεία και φέτος παραμένει σύνθημα.
Την ώρα όπου χιλιάδες νοικοκυριά μετρούν τα κέρματα για τις αγορές τους τα καταστήματα φωτοτυπίας κάνουν χρυσές δουλειές!!!
Το υπουργείο προτρέπει μαθητές και εκπαιδευτικούς να τα βγάλουν πέρα με φωτοτυπίες, DVD και διαδίκτυο!!! Τη Δευτέρα στα σχολεία θα υπάρχει μόλις το 20% των τίτλων στο 60% των σχολείων βιβλίων, σύμφωνα με το Σύλλογο Προσωπικού του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων(Ο.Ε.Δ.Β.). 
Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το ποσοστό μπορεί να είναι και κάτω από 20%, ενώ στις περιοχές αυτές θα υπάρχει η μεγαλύτερη έλλειψη. Όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη τύπου , προβλέπεται στα μέσα του Οκτώβρη να φτάσει στα σχολεία περίπου το 60% των βιβλίων και το Νοέμβρη η κατάσταση μπορεί ν' αρχίσει να ομαλοποιείται. Να σημειωθεί πως οι διανομές, μέχρι τώρα, έχουν γίνει από το απόθεμα.
Στα βιβλιοπωλεία τα σχολικά βιβλία πουλιούνται από από 1,5 ευρώ έως 9 ευρώ (ενώ το κόστος τους, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΟΕΔΒ, είναι μόλις 0,80 ευρώ) και σύμφωνα με την κυβέρνηση τα βιβλία αυτά έχουν ειδική ...σήμανση και δεν μπορούσαν να πάνε στα σχολεία. Η λύση που προτείνει το υπουργείο, μεταξύ άλλων, είναι ν' «ανάψουν» τα φωτοτυπικά για χιλιάδες και χιλιάδες φωτοτυπίες!
Στη συνέντευξη Τύπου σημειώθηκε πως θα μοιραστούν στα σχολεία 1.200 τίτλοι βιβλίων σε 32.000.000 αντίτυπα, ενώ οι ευθύνες για καθυστερήσεις και γραφειοκρατία αποδόθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Υπενθυμίζουμε πως ο ΟΕΔΒ καταργείται μέχρι το τέλος του χρόνου και το γεγονός αυτό, είπαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, οδήγησε στη συνταξιοδότηση το 60% των υπαλλήλων του, με αποτέλεσμα εδώ και μήνες σε κρίσιμες οργανικές μονάδες του να υπηρετεί ένας εργαζόμενος!!!!!!
Τελικά με " σημαία" την οικονομική κρίση όλα επιτρέπονται κι όλα γίνονται προς το χειρότερο.Δικαιολογία υπάρχει για τους παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ και το σχέδιο προχωρά κανονικά .
Μήπως κ.κ  κυβερνώντες οι μαθητές να κάνουν τατουάζ τα βιβλία ;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου