ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί άρχισαν να " τραγουδάνε" και η κυβέρνηση να διαψεύδει.Τυχαίο;;

Σε διάψευση των σεναρίων για την ύπαρξη «σχεδίου β» αναφορικά με τη στήριξη του γερμανικού τραπεζικού συστήματος σε ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα, προχώρησε ο 
εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Γιοχάνες Μπλανκενχάιμ.
Το γεγονός πως η κυβέρνηση έσπευσε να το διαψεύσει σε χρόνο ρεκόρ μαρτυρά τα παραπάνω και είμαι βέβαιος ότι οι Γερμανοί κάτι ζητούν ,κάτι που ακόμη δεν πήραν και μας κρατάνε στο χέρι .
Η αποκάλυψη για ύπαρξη β σχεδίου είναι θεωρώ απειλή η οποία μεταφράζεται ή μας δίνετε ( αυτό που ζήτησαν ) ή θα τα ...ξεράσουμε όλα !!!!Τίποτα δε λέγεται τυχαία αγαπητοί μου φίλοι.Αυτές οι αποκαλύψεις ,όπως και σε άλλα φλέγοντα ζητήματα , γίνονται ως άλλες σφυγμομετρήσεις .Αν υπάρξει λαϊκή αντίδραση αποσύρουν τα σχέδια και προχωρούν σε νέα ενώ αν ο λαός δεν αντιληφθεί το τι του ετοιμάζουν προχωρούν στην εν μια νυκτί στην υλοποίηση του  αρχικού σχεδίου!!!
Το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg που μιλούσε για ύπαρξη «σχεδίου Β» από την πλευρά της Γερμανίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που μίλησε «για οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά».
Συγκεκριμένα ο κ. Μπλανκενχάιμ υποστήριξε ότι «η Γερμανία δεν εξετάζει την δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης των εγχώριων τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει στην επίτευξη των στόχων που προβλέπονται από το πακέτο διάσωσης».
«Το θέμα ύπαρξης σχεδίου Β δεν είναι κάτι που εξετάζουμε τώρα» πρόσθεσε.
Επιπλέον σημείωσε ότι «επεξεργαζόμαστε τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και είμαστε βέβαιοι πως θα τις περάσουμε από το κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου