ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι δηλώσεις Γ.Α.Π και η δική μου ερμηνεία .Νέες θυσίες ζήτησε από το βήμα της Δ.Ε.Θ ο " σοσιαλιστής πρωθυπουργός " κ. Γ.Παπανδρέου.
Με αρκετές αναφορές στη λέξη θυσίες και στη φράση όλοι μαζί ενωμένοι ,έστειλε σαφές μήνυμα πως η μεσαία και μικρομεσαία τάξη θα υποφέρει ακόμη περισσότερο !!!!!!!
Θα σώσει μας είπε την χώρα από την χρεωκοπία , θα τηρήσει τη μνημονιακή συμφωνία , θα γίνουν επενδύσεις φιλικές που σημαίνει ξεπούλημα , θα χτίσει κράτος δικαιοσύνης , κι άλλες φανφάρες τις οποίες έλεγε προεκλογικά και μετ εκλογικά!!!!
Δύο χρόνια η ίδια κασέτα αλλά στο ταμείο πάει μόνο ο λαός .
Υπενθυμίζω τις πριν ένα χρόνο δηλώσεις για ολοκλήρωση θεσμικού έργου κι επιτυχίας του α μνημονίου.
Αν συνυπολογίσω και τις σκόρπιες δηλώσεις για στήριξη της μεσαίας τάξης που επίσης δηλώσεις έμειναν ,αν σκεφτώ την αύξηση του ΦΠΑ κι άλλα " φιλολαικά " μέτρα, ε.........ή εγώ ζω σε άλλη χώρα ή νομίζει πως απευθύνεται σε ηλίθιους .
Υποτίμησε γι άλλη μια φορά τη νοημοσύνη μας και θαρρεί πως το όνομα του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην πολιτική ιστορία του τόπου!!!!!
Κύριε Παπανδρέου και οι " άριστοι κι όχι αρεστοί " σας ΓΑΠΗΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΩΣ ΓΕΛΟΙΕΣ   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ  (πηγή Δ.Ο.Λ.)


"Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ" " H κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα  να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και στόχο  να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας".
«Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διόγκωση των ελλειμμάτων και του χρέους μετά το 2004, που, όπως είπε, οφείλεται στην κακοδιαχείριση, τη σπατάλη, την πελατειακή πολιτική, την καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.
 «Θα δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίες  με διακιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι 
«αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό. 

Η συζήτηση για την ανάπτυξη, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και προσέθεσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία χώρα ταυτισμένη με την ποιότητα και ανταγωνιστική και ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τότπου από τα εμπόδια και να πετύχουμε ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα.

Στη συνέχεια, είπε ότι η ελληνική οικονομία ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού συστήματος» και αναφέρθηκε στα συντεχνικά μικροσυμφέροντα και στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, «ενάντια στα οποία», όπως είπε, «παλεύουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις, που «δεν αποτελούν απλώς ένα τρόπο να μειώσουμε το χρέος μας», αλλά «αποτελούν ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την ενέργεια, κλάδους από τους οποίους η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί, «αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας».

Όπως ανακοίνωσε, στον τομέα της ενέργειας, πως η Ελλάδα ξεινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης «και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα». 

Επίσης, μίλησε για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό και τα προγράμματα κατά της ανεργίας, όπου όπως είπε θα διατεθούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία «να χτίσουμε ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης», καθώς «η ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται άμεσα και από τη δυνατότητά μας να εφαρμόζουμε τους νόμους».
Αμέσως μετά μίλησε για τη «γάγγραινα» της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του καταλαόγου των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου «αποδεικνύει τη βούληση μας» ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή μέχρι το τέλος.

Όπως ανέφερε, θα ακολουθήσει σύντομα η δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών φυσικών προσώπων.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, θα ανοίξει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, θα προωθήσει νέο πλαίσιο για τα δημοψηφίσματα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή νέο εκλογικό νόμο.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ζήτησε να σεβασθούν τη στήριξη που έχει δώσει το κράτος στο πιστωτικό σύστημα με τη μορφή των εγγυήσεων και υπογράμμισε ότι «απόφαση μου είναι, όποια τράπεζα χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, να τη λάβει μέσα από κοινές μετοχές, ώστε το κέρδος της διάσωσής της να πάει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα και στον Έλληνα φορολογούμενο».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει «να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο», καθώς «η καταστροφή δεν είναι, ούτε θα μπορούσε να είναι ευκαιρία για κανέναν».

" Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους να παλέψουμε μαζί», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι εδώ για τη θέση ή την εκλογή του. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου